Zwanger 17 mei 2017 Soraya Vogelaar

Zwanger? 8 tips om het hoofd (en lijf) koel te houden op warme dagen

Heerlijk hoor, dat zonnetje en die zomerse dagen. Maar met een flinke buik en een lichaam vol zwangerschapshormonen, is het soms wel iets teveel van het goede al die warmte. Pfff! Gelukkig zijn er handige hacks die helpen om het hoofd en lijf koel te houden.

Ook handig: je hebt er vrijwel alleen maar spullen voor nodig hebt die je waarschijnlijk al in huis hebt. Easy does it!

1. Sprayen

Koop een sprayflesje en vul die met water. Leg hem in de koelkast en haal ‘m tevoorschijn wanneer het je het benauwd hebt. Heerlijk, een frisse mist water in je gezicht sprayen. En je neemt ‘m handig mee in je tas voor onderweg.

2. Komkommer

Het bekende trucje van de beauty-spa . If it ain’t broken, why fix it, toch? Snijd een paar plakjes komkommer en leg ze op je ogen voor wat extra verkoeling. Knappen niet alleen je ogen van op, maar geef algehele verkoeling.
zwanger verkoeling

3. Bevroren groente

Pak een zak diepvriesgroente uit de vriezer en bind er een theedoek omheen. Leg het in je nek als een kussentje. Zo wordt je nek letterlijk chill.

4. Diepvries snack

Als we het dan toch over de vriezer hebben: doe al je gezonde snacks in de diepvries of koelkast. Kies bijvoorbeeld voor bevroren druiven, bramen of bosbessen. Wat is er lekkerder dan een ijskoude smoothie op een warme dag?
zwanger verkoeling

LEES OOK: Verzorging tijdens de zwangerschap: 8 essentiële beauty tips

5. Polsen onder water

Houd je polsen een minuutje onder stromend koud kraanwater. Dit zorgt ervoor dat je je instant minder oververhit voelt. Je kan ook wat ijsklontjes in een washandje doen en dit op je polsen, armen en gezicht deppen.

6. Natte voeten

Ga voor een voetenbadje. Doe je voeten in teiltje met koel water en ontspan. De kou verlicht ook nog eens die extra opgezwollen voeten. Win-win!

7. Water met een smaakje

Genoeg water drinken is altijd belangrijk, maar nu je zwanger bent al helemaal. Beginnen de glazen water wat te vervelen? Maak het wat spannender door het een smaakje te geven. Voeg bijvoorbeeld wat munt, citroen- en limoenschijfjes toe voor een lekker dorstlesser. En vergeet de ijsklontjes niet. Cheers!
zwanger verkoeling

8. IJsjes

Grappig weetje: ijsklontjes zijn ook vaak een favoriete craving tijdens de zwangerschap. Zo biechtten een paar vrouwen deze al eerder op. Maar liever ijs met een smaakje? Inslaan die Raketjes!

Dit bezorgt je gegarandeerd tranen van het lachen en is oh zo herkenbaar: deze zwangerschap memes laten precies zien hoe jij je op dit moment voelt.

Wil je meer handige zwangerschap tips lezen? Like ons dan vooral op Facebook!

Reageer op artikel:
Zwanger? 8 tips om het hoofd (en lijf) koel te houden op warme dagen
Sluiten