De papa 9 jun 2017 Susan Dalstra

9 cadeaus die perfect zijn voor zijn allereerste vaderdag

Vaderdag wordt natuurlijk pas echt een ding wanneer jullie kind naar school gaat en thuiskomt met de meest eh, bijzondere knutselwerkjes. De allereerste vaderdag is echter ook best een beetje bijzonder.

In de rat race die ‘het eerste jaar ouderschap’ nou eenmaal is, is het extra waardevol om even stil te staan bij hoe je partner is getransformeerd tot de beste vader in de wereld. Omdat hij nog jarenlang verrast zal worden met tekeningen en ontbijt op bed, is deze eerste vaderdag hét moment om met een kleinigheidje te laten zien hoe fantastisch je hem vindt in zijn nieuwe rol. Wij hebben ter inspiratie alvast een paar cadeautjes geselecteerd die hij ongetwijfeld zal waarderen.

LEES OOK: 15 geestige vaderschaps tweets over baby’s via #dadlife

1. Zo schattig: matching T-shirts voor hem en zijn mini-me. Precious little plum, (39 euro).

2. Om voor altijd te bewaren: een gepersonaliseerd houten tegeltje. Edge Inspired (7,45 euro)

3. Voor de muzikale papa’s: een plectrum met daarin de dag waarop hij vader werd gegraveerd. Etsy, 17,47 euro.

4. Schattig: de voetafdruk van jullie baby verwerkt in zijn handafdruk. Om dat te verwerken in deze print moet je wel zelf de afdruk opsturen, maar op Etsy wordt precies uitgelegd hoe dat werkt. Etsy, 16,56 euro.

5. Of hij er indruk mee maakt op zijn mannelijke vrienden kun je je afvragen, maar wedden dat hij dolgelukkig is wanneer je hem een koud biertje aanreikt met zo’n schattig etiket? Etsy, 11,04 euro. 

6. The Dad is een knap vormgegeven koffietafelboek geschreven door Jan Heemskerk en Marcel Langedijk. Voor alle vaders die zich relaxed en succesvol door de opvoeding van hun nageslacht willen slaan – inclusief interviews met namen als Kluun, Gerard Ekdom en Dries Roelvink. Bol.com, 24,50 euro.

7. Zo cheesy dat het weer leuk is: een mok met een foto van jullie bundle of joy. Kan ‘ie trots showen op z’n werk – of gewoon thuis aan de ontbijttafel, als hij het echt te gênant vindt. Zazzle, 15 euro.

8. Valt niet meer echt in de categorie ‘kleinigheidje’, maar is wel iets waar hij (en oké: jij ook) jaren plezier van heeft: deze klassiek vormgegeven Instax-camera. Om de mooiste momenten vast te leggen op polaroid in plaats van de krochten van zijn iPhone. Bol.com, 128 euro

9. Natuurlijk sleept hij de luiertas ook gewoon mee, maar dat doet ‘ie waarschijnlijk met net wat meer trots als die tas er zo cool uit ziet als dit exemplaar. Diaper Dude, 53 euro

En als je het echt niet meer weet, kun je ook gewoon dit artikel onder zijn neus schuiven: waarom alle millenial vaders helden zijn.

Nog meer inspiratie? Like ons op Facebook!

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 cadeaus die perfect zijn voor zijn allereerste vaderdag
Sluiten