De baby 6 apr 2018 Janne Vogel

De allerbeste tips voor een budget-proof babykamer

We willen allemaal een babykamer die recht van Pinterest af lijkt te komen, maar in het echte leven is zo’n kamertje niet héél makkelijk te realiseren. Vaak wordt er gekozen voor aardig prijzige spulletjes en dat is íets minder fijn als je een bepaald budget hebt.

Niet getreurd: wij hebben dé tips voor een budget-proof babykamer, die er wél uitziet om door een ringetje te halen. Komen ze:

Koop tweedehands

Niet alles in het kamertje van je baby hoeft gloednieuw te zijn. Bepaalde dingen kunnen in een ‘zo goed als nieuw’-staat worden aangeschaft bij een tweedehandswinkel of op een leuk marktje. Gewoon even schoonmaken en je hebt je meubels voor een prikkie.

Kijk online

Kijk voordat je de IKEA induikt eens online. Op internet kun je makkelijk prijzen vergelijken én zie je het gelijk wanneer iets in de aanbieding is. En oja, neem ook eens een kijkje op Marktplaats.

Shop met het oog op de toekomst

Ga niet per se voor babyspulletjes. Voor je het weet is je baby namelijk geen baby meer, en kun je alles weggooien. Kies in plaats van speciaal baby-materiaal liever voor iets dat meegroeit met je kind. Dus: geen schattige elmo-patroontjes of bloemetjes op de zijkant van je kastje, maar gewoon een effen, tijdloos ding. Die cute details kun je altijd nog toevoegen door middel van accessoires.

Muurstickers

Zie je het niet zo zitten om een professionele kunstenaar in te huren om de muur van de babykamer onder handen te nemen? Begrijpen we. Gelukkig is er een oplossing: je wist het misschien nog niet, maar muurstickers zijn het helemaal voor jou. Ze komen in alle soorten en maten en je plakt ze simpelweg op de muur. Nog beter: ze beschadigen je muren niet, dus wanneer je er klaar mee bent trek je ze er zo vanaf. Klik hier voor wat muursticker-inspiratie.

Ga voor persoonlijk

Je hoeft echt geen fancy schilderijen of dure posters op te hangen. Ga voor een leuke familiefoto in een lijstje en hang die op de muur. Veel schattiger, toch?

LEES OOK: 7 x de leukste stoelen voor in de babykamer

Skip het dure beddengoed

Het is niet nodig om een heel duur beddenset aan te schaffen voor je baby. Sterker nog: alles wat je overbodig in het bedje legt, is niet veilig voor een baby om mee te slapen. Less is more, lees hier hoe je een babybedje opmaakt.Ga dus alleen voor schattige, passende lakens en een dekentje om het af te maken. Al deze dingen kun je makkelijk en goedkoop vervangen als je toe bent aan een ander stijltje.

Kies voor goedkope opbergruimte

Koop in plaats van een grote, dure kast wat gezellige mandjes waar je dingen in opbergt. Zet ze op de grond in de kamer of op een plankje. Staat vaak nog gezelliger ook!

Ga voor slimme accessoires

Leuke lampjes, plantjes en kussentjes kunnen de babykamer op een goedkope manier super schattig maken. Ben je toe aan een andere kleur of ben je het oude kamertje op een gegeven moment een beetje zat? Dan hoef je alleen nieuwe accessoires te kopen. Handig.

Parents

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De allerbeste tips voor een budget-proof babykamer
Sluiten