Bucketlist: gave dingen die je nog tijdens je zwangerschap wilt doen (deel 1)

Soraya Vogelaar 11 aug 2017 Zwanger

Tijdens je zwangerschap staat veel in het teken van de baby die op komst is. Maar je moet jezelf ook niet vergeten, stalende mom to be! Deze 15 dingen mag je jezelf de komende tijd hartstikke gunnen.

Print het lijstje desnoods uit en vink deze bucketlist lekker af. Maar geniet vooral van alle dingen die je leuk vindt om te doen.

1. De hele dag in bed liggen

Letterlijk. Breng 24 uur heerlijk lui in bed door. Eet ontbijt op bed, lees tijdschriften, doe dutjes of lak je nagels. Vooral heerlijk als het buiten regent. Gun jezelf zo’n dagje. Als de baby er is zul je ongetwijfeld een stuk minder tijd in bed doorbrengen.

2. Egoïstisch zijn

Denk even alleen maar aan jezelf. Je bent zwanger en het mag nu extra alleen om jou draaien. Als jij last hebt van gierende zwangerschapshormonen waardoor je het bloedje heet hebt, mag die airco best aan hoor.

3. Ja zeggen op een spontaan idee

Als je vriendin een extra concertkaartje over heeft en vraagt of je meewilt. Niet twijfelen, gewoon doen! Laat je verrassen en heb plezier. Spontane uitjes worden zeldzamer met de baby.

4. Naar de kroeg gaan

Het maakt dus niet uit dat je geen alcohol kan drinken. Neem een lekkere mocktail. Het leuke is dat zo’n avondje in de kroeg met vriendinnen twee kanten op kan gaan. Je houdt er de leukste herinneringen aan over of je bent dankbaar dat je straks (even) minder stapavonden zult hebben.

LEES OOK: Zwangerschapsyoga: dé manier om te ontspannen tijdens de zwangerschap

5. Genieten van een nachtje doorhalen

De focus ligt hier op genieten. Blijf tot de vroege uurtjes weg door iets leuks te gaan doen. De nachten die je straks gaat doorhalen bestaan uit luiers verschonen en voeden. Ook leuk, maar wel anders. Genieten dus!

6. Uitslapen

Slaap uit tot minstens 11 uur ‘s ochtends. Zodat je net aan genoeg geslapen hebt voordat je teveel slaap hebt en je weer moe voelt.

7. Naar een pretpark gaan

Je kan dan niet in de achtbanen maar dat hoeft de pret nog niet te drukken. Geniet er alsnog van alsof je er weer voor het eerst als een kind bent. Eet lekker wat snoep, suikerspin anyone? Ook een leuk idee: de volgende keer dat je er bent is het waarschijnlijk met je kindje die zich over alles zal verwonderen.

8. Naar de film gaan

Voor een heuse date night met je lief. Het zijn de kleine dingen die ‘t m doen. En dit is één van jullie laatste keren als ‘nog niet de ouders van’ en nog als koppel en niet een gezinnetje. Heel bijzonder dus.

LEES OOK: 9 momenten waarop je zwangerschap het perfecte excuus is om onder verplichtingen uit te komen

9. Voet bij stuk houden welke film het wordt

Herinner je je punt 2 nog? Dit is een goed moment om ‘m toe te passen. Als je partner liever naar een actiefilm gaat, houd jij gewoon voet bij stuk net zolang totdat het toch die romantische comedie wordt.

10. Meer seks

Heb meer seks want seks na de bevalling is even ehh wennen.

11. Seks op spannende plekken

Nu je toch bezig bent, kan je best variëren toch? De slaapkamer is ook maar zo standaard. No worries, je hoeft echt niet op een louche parkeerplaats te belanden. Een andere kamer in huis is al perfect voor wat afwisseling.

12. Spannende seks

Naast een andere plek is een ander standje ook wel fijn voor de afwisseling.

LEES OOK: 15x maffe dingen die er met je lijf gebeuren tijdens de zwangerschap

13. Al je dure sieraden dragen

Draag de komende tijd als je favoriete en bijzonder sieraden. Er hoeft geen speciale reden voor te zijn, behalve dan dat je zwanger bent ;). Zet jezelf gewoon nog een keer in de steigers. Die dure kettingen en mooie oorbellen draag je misschien een stuk minder als je baby er straks aan kan trekken.

14. Al je favoriete tassen dragen

Want straks maakt die luiertas overuren en gebruik je een vaste tas voor je andere spullen.

15. Een dag compleet alleen doorbrengen

De ultieme vorm van me-time. Enjoy!

Yes, smullen! Er blijkt filet american te zijn die je wél mag eten tijdens je zwangerschap.

Niets meer missen? Like ons dan op Facebook.

Popsugar Moms

Reageer op artikel:
Bucketlist: gave dingen die je nog tijdens je zwangerschap wilt doen (deel 1)
Sluiten