Zwanger 2 jun 2017 Susan Dalstra

30 dingen die je zeker moet doen vóórdat je een baby krijgt

Alle zwangere vrouwen opgelet: hier volgt een waarschuwing. Natuurlijk mag je tijdens je zwangerschap klagen over het feit dat je voeten opgezwollen zijn en je  lievelingskleren niet meer passen, maar verkwansel daar niet teveel tijd aan. Dít is namelijk het moment dat je nog zorgeloos en vrij bent en nog één keer alles kan doen wat straks niet meer kan. 

Daarom voor jou: 30 dingen die je echt nog wilt doen voordat je baby zich aandient. Dit is dus geen checklist met alles wat je moet doen ter voorbereiding op je kindje, maar een checklist met alle dingen die je moet doen voor jezelf. Hier ga je echt geen spijt van krijgen!

1. De hele dag in bed liggen. Maar echt: de hele dag. Ontbijt in bed, lees tijdschriften in bed, doe dutjes of lak je nagels. Je krijgt nooit meer zo’n dag – tenzij je ziek wordt, maar daar is al helemaal niks ‘an.

2. Egoïstisch zijn. Jij hebt het warm terwijl iedereen zit te klappertanden? Jammer voor ze: mooi niet dat de airco uit gaat.

3. Ja zeggen op een spontaan plan. Wanneer je concertkaartjes krijgt aangeboden twee uur voor het concert begint: gaan. Als je eenmaal een kind hebt moet je minstens 23 belletjes plegen wil je tijd vrijmaken in je agenda.

4. Ga naar de kroeg. Het doet er niet toe dat je niet kan drinken; je hebt het hoe dan ook leuk en later ben je dankbaar dat je nog een paar kinderloze avonden hebt beleefd. Als het toch niet zo leuk blijkt, zal je er later ook niet onnodig weemoedig op terugkijken.

5. Genieten van een hele nacht doorhalen. Het sleutelwoord: genieten. Blijf op tot de vroege uurtjes terwijl je iets leuk doet, want straks ben je alleen nog maar hele nachten wakker omdat een ontroostbare baby probeert te sussen.

LEES OOK: Deze slimme truc geeft alle zwangere vrouwen ‘s ochtends veel meer tijd

6. Uitslapen. En dan niet tot een laffe negen uur ‘s ochtends. Trek door tot tenminste elf uur – het moment dat je zoveel slaap hebt gehad dat je daar weer moe van bent.

7. Ga naar een attractiepark. Je mag dan misschien niet in de achtbanen, maar als je eenmaal een kind hebt, beleef je de Efteling en Walibi nooit meer hetzelfde.

8. Een bioscoop naar binnen sluipen. Zonder kaartje dus. En als je wordt betrapt, kun je het altijd wijten aan je vergeetachtige zwangerschapsbrein. Je hoeft nu nog even niet het goede voorbeeld te geven.

9. Kies de film uit. Geen Hobbits, geen Frozen –  gewoon een film waar jij zin in hebt.

10. Heb meer seks. Ook als je niet direct in de stemming bent; even doorzetten.

11. Heb seks op plekken waar het eigenlijk niet hoort. We bedoelen niet dat je per se in een schmützige parkeergarage van bil moet gaan – de keuken, het tapijt in de woonkamer, de bank: het zijn allemaal plekken waar je niet meer ongestoord van bil kan gaan als je eenmaal een kind hebt.

12. Heb gekke seks. Waarmee we bedoelen: probeer nog eens iets heel anders tussen de lakens voordat je straks resultaat gefocuste seks hebt die maximaal vier minuten kan duren en net zo gepassioneerd is als iemands hand schudden.

13. Draag je duurste sieraden. Want die zijn straks niet meer veilig voor de graaiende handjes van je baby, zitten onder het kwijl of worden uit je oor getrokken.

14. Draag nog een keer je designertas. Tenzij je hem gaat inzetten als luiertas, is dit het moment om nog te genieten van het feit dat je hele hebben nu nog in het formaat van een clutch past.

15. Breng een dag helemaal alleen door. Dat is ‘me-time’ in z’n puurste vorm.

16. Neem een onnodig lang bad. Als je eruit stapt zonder verrimpelde vingers moet je er linea recta weer in.

17. Verlaat het huis wanneer je wil. Gewoon, de deur uitlopen en gaan.

18. Maak een wandelingetje. Zo eentje zonder doel – gewoon je neus achterna lopen.

19. Binge-watch je favoriete serie. Orange is the new black, Gilmore girls of House of cards kost je als je een beetje doorzet een weekend, met kinderen ongeveer zeven jaar.

20. Ga uit eten. Voor je het weet sta je in de keuken in recordtempo een magnetronmaaltijd leeg te lepelen en vraag je je af waarom je uit eten gaan niet genoeg hebt gewaardeerd.

LEES OOK: Deze uitspraken wil je niet horen tijdens je zwangerschapsverlof

21. Spendeer een uur aan je haar. En dan nog een uur aan je make-up. Niet omdat je het nodig hebt, maar omdat het nog kan.

22. Een heel fancy, ingewikkeld recept onder de knie krijgen. Want tenzij je een of andere superheld bent; echt niet dat je na de komst van die kleine nog uren in de keuken staat.

23. Het verrassingsmenu van de chef bestellen. Wanneer heb je anders de tijd dan wel het geld om tien gangen te eten?

24. Heb een driftbui. Je vriend gaat voorin zitten terwijl jij daar wilde zitten? Iemand heeft het laatste stukje Tony Chocolonely opgegeten? Vloek en tier net zolang zodat je je zin krijgt. Schop en sla als het nodig is. Je bent zwanger en bovendien bevind je je over een paar jaar aan de andere kant van het spectrum.

25. Ga een weekend weg met vriendinnen. Het is het leukste wat er is, en hoe meer kinderen jullie krijgen, des te ingewikkelder het wordt om zoiets te plannen.

26. Vlieg eersteklas. Kost een godsvermogen, maar daar ga je geen spijt van krijgen.

27. Huur een snelle sportwagen. Zelfs al geef je niks om sexy auto’s – voorlopig zit je niet meer in een tweezitter.

28. Lees een boek van begin tot eind. Jezelf ongestoord verliezen in een pageturner is een zeldzaam cadeau als je een ouder bent.

29. Geef een huisfeestje en nodig alleen maar mensen uit met wie je maximaal 15 jaar in leeftijd verschilt. Sorry opa’s, oma’s, ooms en tantes: die zie je wel op de eerste verjaardag van je baby.

30. Neem de stoel aan. Als iemand voor je opstaat in de tram of in de trein: wees niet te trots en ga zitten.  Het is een aardig gebaar en je zou het zelf ook doen.

En omdat er ook nog wel praktische zaken geregeld moeten worden: een checklist van 12 dingen die je moet fixen zodra je zwanger bent.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Pop Sugar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
30 dingen die je zeker moet doen vóórdat je een baby krijgt
Sluiten