Bucketlist: gave dingen die je nog tijdens je zwangerschap wilt doen (deel 2)

Soraya Vogelaar 14 aug 2017 Zwanger

Tijdens je zwangerschap staat veel in het teken van de baby die op komst is. Maar je moet jezelf ook niet vergeten, stalende mom to be! Van gewaagd tot net iets toegankelijker: deze 15 dingen wil je nu tijdens je zwangerschap doen.

Print deze zwangerschap bucketlist desnoods uit en vink ‘m lekker af. Maar geniet vooral van alle dingen die je leuk vindt om te doen. Deel 1 vind je hier trouwens ook!

1. Neem een belachelijk lang bad

Of sta belachelijk lang onder de douche. Als je vingers er na afloop niet uitzien als rimpelige pruimpjes, heb je het doel niet gehaald. 😉

2. Ga zoveel mogelijk de deur uit

Gewoon om iets spontaans te doen, ergens een kop koffie te drinken of de boodschappen te doen. Geniet van het buiten zijn en makkelijk de deur uit kunnen. Met een baby vergt het toch wat meer stappen..

3. Ga wandelen

En dan bedoelen we niet wandelen naar de ijssalon of het winkelcentrum. Ga gewoon even doelloos wandelen. Zo kan je heerlijk ontspannen, heb je wat lichaamsbeweging en wie weet ontdek je nieuwe plekjes in de buurt.

4. Een serie bingewatchen

Kijk een serie van begin tot eind uit. Vooral lekker op een dag waarop het toch alleen maar regent en de deur uitgaan niet heel veel zin heeft.

LEES OOK: Moeders delen 4 tips om uit eten te gaan met een baby

5. Ga uiteten in plaats van eten bestellen

Maak er een date night van met je partner. Of ga een keer met je moeder of vriendinnen. Hoe dan ook: geniet van de sfeer in een restaurant en van het feit dat je na afloop helemaal niks hoeft af te wassen of op te ruimen. 😉 Uiteten gaan doe je met een baby misschien niet zo snel. Dus eten laten bezorgen, doen we dan wel.

6. Neem een uur de tijd om je haar te doen

Zet er eindelijk die perfecte krullen in of probeer een opgestoken coupe uit waar je normaal de tijd niet voor hebt. En neem dan ook maar meteen een uur de tijd om je make-up te doen, gewoon omdat het kan.

7. Kook een fancy maaltijd

Je weet wel die ene uit dat kookboek. Het is een belachelijk decadente maaltijd en het recept is even puzzelen. Nee wacht niet tot Kerst, maak ‘m gewoon nu. Nu heb je nog de tijd om uitgebreid te koken, neem het ervan!

8. Geniet van een uitgebreide high tea

Trek er een middag voor uit met je vriendinnen. Geniet onbeperkt van alle zoete gebakjes en exotische theesoorten. En blijf nog lekker lang gezellig na kletsen en herinneringen ophalen met z’n allen.

LEES OOK: Dit is even wat anders: koppel maakt badass zwangerschapsfoto’s

9. Word een keer lekker boos

Je weet wel, met slaande deuren en echte huilbuien. Gooi alle frustraties er maar uit. Lekker dramatisch doen, het mag gewoon en zeker nu je zwanger bent. Over een paar jaar is kindje degene met de tantrums.

10. Ga een weekendje weg met je vriendinnen

Er is niets zo leuk als tijd doorbrengen met je BFF’s. Ga even een weekendje weg met z’n allen om de boel de boel te laten. Vooral als er vriendinnen tussenzitten die al moeder zijn, die zijn vast ook wel toe aan een girls weekend out.

11. Vlieg eerste klas

Of als je niet op een babymoon gaat en het wat dichter bij huis wilt houden: reis eerste klas met de trein. Je zult er vast geen spijt van krijgen.

12. Huur een sportwagen

Als je nog wat extra centen te makken hebt op je bankrekening, is het erg gaaf om een uurtje of twee een sportwagen te huren. Wedden dat je partner het ook heel leuk vindt om even te gaan cruisen? Bovendien is zo’n snelle tweezits bak nou niet heel babyvriendelijk. Gun jezelf dit moment in een niet degelijke familiewagen.

LEES OOK: Zwanger zijn: de verwachtingen versus de waarheid

13. Lees een boek uit

Ja we weten het: wie heeft er eigenlijk nog tijd om een boek te lezen tegenwoordig? Maar dat kan dus prima als je er even écht de tijd voor vrijmaakt. Je kunt even ongestoord genieten en weg snuggelen in een hoekje met een dekentje en een fijn spannend verhaal.

14. Geef een huisfeest

Wanneer heb je dat voor het laatst gedaan? Het hoeft niet per se heel wild te worden a la een studentenfeest maar leuk is het wel. Nodig alleen maar leeftijdsgenoten uit. De baby’s peuters, kinderen en grootouders zijn later genoeg over de vloer te vinden.

15. Neem gewoon die plaats aan

Als iemand voor je opstaat in de trein of bus. Hallelujah je bent niet zielig, je bent zwanger en dan mag je best een special treatment krijgen.

Gooi die sluizen maar open: om deze 14 dingen kun je alleen huilen als je zwanger bent.

Wil je niets meer missen? Like ons dan op Facebook.

Popsugar Moms

Reageer op artikel:
Bucketlist: gave dingen die je nog tijdens je zwangerschap wilt doen (deel 2)
Sluiten