12 bovennatuurlijke vaardigheden die een nieuwe moeder ontwikkelt, hallo Marry Poppins tas!

Wij weten natuurlijk allang dat mama’s en superhelden of tekenfilm karakters zo’n beetje hetzelfde zijn. Maar voor de mensen die nog niet overtuigd waren van dit feit: wij hebben 12 x het bewijs van jullie bovennatuurlijke vaardigheden, die je als kersverse moeder ontwikkelt, op een rijtje gezet.

1. Je hebt een Spiderman-zintuig

Spiderman heeft een zesde zintuig – hij ziet gevaarlijke dingen vóór ze gebeuren. Daardoor heeft ‘ie de tijd om razendsnel te handelen, en anderen (inclusief zichzelf) voor het gevaar te behoeden. Klinkt bekend? Precies, jij hebt deze superpower namelijk ook helemaal onder de knie.

Deze speciale kracht heb je verworven door een combinatie van je moederinstinct, je ervaringen als kersverse moeder en de talloze keren dat het níet goed ging. Op een dag realiseer je je dat je dit Spiderman-zintuig hebt – en dan zul je ‘m ook te pas en te onpas gebruiken.

2. Je kunt alles met één hand

Omdat je je baby niet meer neerzet tot, eh, de peuterspeelzaal. Als je in de tussentijd nog een kindje krijgt, chapeau. Gelukkig wen je snel aan deze nieuwe skill. Je kunt met één hand typen, lezen, je make-up doen (en nog netjes ook!), schoonmaken.. Letterlijk alles.

LEES OOK: Je baby verwennen? ‘Kan niet!’ zegt de wetenschap

3. Functioneren met heel weinig slaap

Voordat de kleine spruit geboren werd, sliep je ‘s nachts waarschijnlijk met gemak acht uur lang. In het weekend misschien wel tien. Die tijden zijn voorbij. Gelukkig ben jij erachter gekomen dat je nog prima functioneert met wat luttele horizontale uurtjes. Mits er koffie in de buurt is. Véél koffie.

4. Een luier verschonen binnen 30 seconden

In het begin lukt het de meeste mama’s nog niet eens om die luier te verschonen binnen een paar minuten. Hem lekvrij te krijgen én gaan er minstens 27 billendoekjes per verschoning doorheen (even rekenen, met 10 keer per dag verschonen zijn dat er zo’n 270 per dag!). Maar het went. Je wordt er beter in. En opeens ben je sneller dan het licht.

5. Je wordt de Trivia-koningin van kinderseries

De namen van de My Little Pony’s? Die som je zo op. De exacte songtekst van Frozen’s Let It Go? Pfff, eitje, die kun je dromen! Van urenlang kinderseries en films kijken, steek je behoorlijk wat kennis op. Een potje Triviant? Kom maar op!

6. Je hebt een perfect gevoel voor timing

Niet alleen je eigen afspraken staan op de agenda, je moet er ook voor zorgen dat je kleine alles krijgt dat het nodig heeft. Op de een of andere magische manier weet jij alles altijd precies goed te plannen. En lucky you, want deze superkracht zul je nooit meer verleren.

LEES OOK: Waarom zingen enorm goed is voor de band tussen moeder en baby

7. Je hebt een Mary Poppins tas

Werkelijk alles zit er in. Kinderen (en dan vooral de allerkleinsten) hebben nou eenmaal ontzettend veel nodig als je de deur uit gaat. Als mama kun je je daarom maar beter goed voorbereiden – alsof je een wereldreis van zeven maanden gaat maken, zeg maar. En ja, dat past allemaal in die ene tas. Hoe? Magie.

8. Je weet altijd het dichtstbijzijnde toilet te vinden

Het maakt niet uit waar je bent, je hebt een extra zintuig voor het vinden van een toilet. Dat moet ook wel, want het is een kwestie van leven of dood. Oké, niet de dood, maar wel een gigantische hoeveelheid poep. En daar wordt niemand vrolijk van. Bovendien moest je zelf ook en het gaat je (nog net) een stap te ver om de je broek op half 7 te hangen en in de buitenlucht te gaan.

LEES OOK: 10x geniale hacks die elke moeder van een baby moét weten

9. Je bent super sterk

Hulk, move over! Als er iemand de afgelopen tijd sterk geworden is, dan ben jij het namelijk wel. Tenminste, je linkerarm dan, in de meeste gevallen. De linkerarm wordt namelijk meestal gebruikt om de baby te dragen. Voor de rechterarm verwijs ik je graag terug naar punt 2.

10. Het moedergezag

Er wordt naar je geluisterd zodra je bevallen bent. Dit wordt het moedergezag genoemd. Je bent zo gewend om kleine baby’s te sussen en soms met een strenge toon te spreken, dat je collega’s opeens allemaal doen wat je ze vraagt.

11. Engelengeduld

Hier hoeft niet eens een uitleg bij. Baby’s en dreumesen zijn gemaakt om je geduld op de proef te stellen…

12. Te gekke improvisatie skills

Zelfs als jouw ultrastrakke en uitgebalanceerde schema helemaal in de soep loopt, kom jij uit het niets met een nieuw plan. Je trekt nieuwe konijnen uit je hoed of verandert water in wijn. En dát, lieve mensen, is een superpower.

Naast je nieuwe bovennatuurlijke vaardigheden hoef je je over sommige dingen ook vooral níét druk te maken. Wij maakten d’r een lijstje van: 8 dingen waar je je als kersverse moeder écht geen zorgen over hoeft te maken

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 bovennatuurlijke vaardigheden die een nieuwe moeder ontwikkelt, hallo Marry Poppins tas!
Sluiten