De baby 13 nov 2017 Daphne de Groot

7 geniale borstvoedingshacks waarmee jij warm de winter doorkomt

Het wordt langzaam maar zeker weer wat kouder en dat is slecht nieuws als je borstvoeding geeft. Waarom? Nou, omdat het freaking koud is als je half ontbloot er voor moet zorgen dat je baby niet verhongert, daarom.

Wij houden ons altijd vast aan een ‘happy mommy, happy baby’-filosofie. En ik weet niet hoe het met jullie zit, het lekker warm hebben is dan wel de minste vereiste. Daarom deze 7 geniale borstvoedingshacks waarmee je de herfst/winter wel weer doorkomt.

1. Draag twee shirts

‘Ja, duh’, hoor ik jullie denken. ‘Als je twee shirts over elkaar aantrekt heb je het natúúrlijk warmer. Dat is geen hogere wiskunde’. En dat is ook waar, MAAR. Er zit nog een heel mooi voordeel aan. Als je onderste shirt een wat lagere hals heeft, dan kun je tijdens het borstvoeden je onderste shirt omlaag trekken en je bovenste shirt om hoog. De rest blijft dan lekker bedenkt en warm, alleen de borst waar je melk uit wilt geven is dan ontbloot.

2. Overweeg een deken, eehh, sjaal

Je weet wel, die gigantische sjaals waarvan niemand nou precies weet of je het moet dragen of dat je het mee moet nemen naar het Vondelpark om te picknicken? Geheimpje: ze zijn briljant om jou, je baby en boobs te beschermen tegen de kou. En ze zijn ge-ni-aal. En warm. En groot. Wat wil je nog meer?

3. Een draagzak

Als je onderweg bent, is een (ergonomische) draagdoek of -zak een heerlijke manier om je baby dichtbij je te houden. Lopend en zittend voeden met dat ding heeft nog heel wat voeten in de aarde. Maar als er een wonder gebeurt en je krijgt het voor elkaar dan lijkt het ons echt een game changer. Lijkt, inderdaad. Ons is deze geniale hack die we online vonden eerlijk gezegd niet gelukt, maar wie weet heb jij meer mazzel…

LEES OOK: Wat cool! Jouw borstvoeding past zich dus blijkbaar aan als je kind ziek is

4. Koffie, koffie, koffie

Én de koffieshops waar je dit heerlijke bruine goedje haalt. De koffie houdt je warm. Het hippe tentje met de verwarming op 22 houdt je warm. Heeeeeerlijk.

5. Doe je shirt achterstevoren aan

Deze tip van blogger Kara Carrero vonden we eerlijk gezegd een beetje bijzonder, maar we nemen ‘m toch maar even mee. Heb jij shirtjes met een rits aan de achterkant? Draag ‘m achterstevoren zodat de rits bij je borsten zit. Ook dit is een manier om niet veel huid bloot te geven in de koudere tijd die eraan komt. Bekijk de tip van Kara in deze video:

LEES OOK: Onderzoek zegt: moeders zijn vaak afgeleid door hun mobiel tijdens geven van borst- en flesvoeding

6. Probeer eens verwarmende pads

Weet je wel, van die verwarmende kussentjes? Die warm worden als je de inhoud breekt? Die zijn echt geniaal om over je borst heen te leggen voor en na het voeden. Ook heel handig, uit onderzoek blijkt dat je toestroming hier beter van op gang komt, vooral als de elementen een beetje vochtig zijn.

7. Elektrische deken

Ben je écht een koukleum? Investeer dan in een elektrische deken om die nachtelijke voedingen een stuk comfortabeler te maken. Pas wel op dat je baby het niet te heet krijgt.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 geniale borstvoedingshacks waarmee jij warm de winter doorkomt
Sluiten