Geef je borstvoeding? Eet dit om je melkproductie te stimuleren

Borstvoeding blijft het beste voor je uk, zeker in de eerste maanden. Maar die melkproductie, dat is nog wel eens een dingetje. Goed nieuws! Er zijn wat dingen die je kunt eten om je melkproductie te stimuleren. Wij geven je alle tips. 

Het allerbeste nieuws van de dag: als je borstvoeding geeft verbrand je zo’n 500 extra calorieën. Nu is het natuurlijk niet verstandig om die in marsen en snickers uit te cashen (helaas). Maar het is dus wel belangrijk dat je wat extra eet in deze tijd.

Noten, kaas, groenten en volkoren crackers zijn altijd een goed idee. Eiwitten zijn ook erg belangrijk, denk hierbij aan melk, ei, vlees en peulvruchten. Onderzoek zegt namelijk dat honderd gram eiwit per dag zorgt voor een hogere melkproductie. O ja, en hydratatie is de sleutel. Dus we gaan van acht glazen gewoon naar dertien glazen water per dag.

LEES OOK: 7 geniale borstvoedingshacks waarmee jij warm de winter doorkomt

Havermout
Helemaal fan van havermoutkoekjes en blueberry havermoutmuffins? Dan doe je het goed, want uit onderzoek blijkt dat havermout een positief effect heeft de melkproductie. Wees niet te zuinig met die bosbessen. Deze hebben anti-inflammatoire eigenschappen. Erg fijn wanneer je borst ontstoken en gezwollen is.

Biergist
Wist je dat een stevig donker biertje kan helpen om de melkproductie te stimuleren? Nu gaan alcohol en borstvoeding helaas niet zo heel lekker samen, maar er is een simpele oplossing. Voeg biergist toe aan je eten. Het is niet bewezen dat je hierdoor meer melk aanmaakt, maar het is wel een goed idee omdat biergist chroom bevat. Dit helpt bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel en verbetert de nachtrust. Bonuspunten: je krijgt er ook mooie haren en nagels van.

LEES OOK: Wat cool! Jouw borstvoeding past zich dus blijkbaar aan als je kind ziek is

Fenegriek en andere kruiden
Technisch gezien is fenegriek meer een specerij dan een levensmiddel en hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, zweren sommige moeders erbij. Neem het in als supplement of verwerk het in lekkere recepten. Nog niet overtuigd? Het schijnt dat je er heel lekker van gaat ruiken, vergelijkbaar met maple syrup. Andere kruiden die een mogelijk effect hebben zijn gezegende distel, luzerne en galega.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Scary Mommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Geef je borstvoeding? Eet dit om je melkproductie te stimuleren
Sluiten