De baby 25 jul 2017 Susan Dalstra

In Canada proberen ze op bijzondere wijze borstvoeding in het openbaar normaal te maken

Eigenlijk zou je kind in het openbaar borstvoeding geven helemaal geen ding meer moeten zijn. Helaas is het dat nog wel – en daar zijn ze in Canada helemaal klaar mee. 

Om te laten zien dat je kind (waar dan ook) voeden de normaalste zaak van de wereld is, zet de overheid in de Canadese stad Ontario kartonnen borden neer van moeders die hun kind borstvoeding geven. De borden worden in cafés en restaurants geplaatst om mensen te laten wennen aan het beeld. Wat de boodschap nog sterker maakt is dat de moeders op de borden moeders zijn die daadwerkelijk in Ontario wonen.

Veilig voelen

Op de meeste plekken in de Verenigde Staten mag je als vrouw helemaal zelf weten of je je kind in het openbaar borstvoeding geeft of niet. Helaas komt het nog vaak voor dat deze vrouwen wordt gevraagd zich te bedekken of ergens naartoe te gaan. Met deze campagne wil Canada bewerkstelligen dat vrouwen zich overal veilig voelen om borstvoeding te geven.

LEES OOK: Met deze 8 houdingen heb je wat afwisseling tijdens het borstvoeding geven

Verhaal delen

De initiatiefnemers benadrukken overigens dat ze met de campagne niet per se borstvoeding willen aanmoedigen, maar enkel en alleen willen dat de vrouwen die borstvoeding geven dat kunnen doen waar ze maar willen. Naast de borden door de hele stad wordt vrouwen aangemoedigd hun verhaal te delen via de hashtag #BreastingInPublic. Go Canada!

Borstvoeding kan best een uitdaging zijn. Over deze 7 volkomen normale dingen heeft iedere borstvoedende moeder wel eens stress. Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

Romper

Reageer op artikel:
In Canada proberen ze op bijzondere wijze borstvoeding in het openbaar normaal te maken
Sluiten