Clown, haai of ‘titty twister’: welk type is jouw baby aan de borst?

Het geven van borstvoeding is niet alleen bijzonder, het is soms ook heel vermakelijk. Die kleine die zo driftig aan je borst zuigt, soms onder begeleiding van grappige, gulzige geluidjes. Moeder Supriya Kelkar die in het totaal twee jaar borstvoeding gaf aan haar beide kinderen, ontdekte dat je baby’s aan de hand van hoe ze drinken in categorieën kunt indelen.

Zie hier haar lijstje met verschillende type ‘borstdrinkers’. Met een hele dikke knipoog uiteraard! Tot welke categorie behoort jouw baby meestal?

1. De Berggeit

Deze lieve baby heeft de neiging om, zonder waarschuwing, met zijn hoofd keihard tegen jouw borst aan te stoten.HALLO! HONGER!

2. De Sloddervos

Doekjes bij de hand! Het is voor deze baby de kunst om precies als hij zijn mond vol heeft, jouw borst los te laten. En waar blijft al die melk? Juist ja, overal.

3. De Clown

Voordat clowns een ballon opblazen, rekken ze ‘m altijd zo ver mogelijk uit. Helaas gaat het bij deze baby om jouw tepel en niet om een ballon. Pas je even op, schatje?!

LEES OOK: Je baby verwennen? ‘Kan niet!’ zegt de wetenschapJe baby verwennen? ‘Kan niet!’ zegt de wetenschap

4. De Tandarts

Borsten? Jouw tanden zijn voor deze baby veel interessanter! Met zijn kleine scherpe nageltjes grijpt hij gefascineerd naar en liefst in je mond. Focus, lieverd. Focus!

5. De Kraai

Love handles. Deze baby is gek op die zachte rolletjes in je taille die er sinds de zwangerschap nog zitten. Op zich zou soms massage lekker zijn, maar die scherpe nageltjes. Auw!

6. De rechter

Dit kleintje kan z’n handen absoluut niet stilhouden. In plaats daarvan gebruikt hij zijn vuistje als hamer. En daarmee slaat hij maar al te graag op jouw borsten, buik, nek, schouder… En hij (of zij) mag dat. Uiteraard.

LEES OOK: ‘Had ik maar flesvoeding gegeven, dan leefde hij nu nog’

7. De Haai

Kalm en sereen zit je je baby te voeden, totdat… AUUUUUUWWWWWWWW. Juist, een onverwachte aanval. Deze baby voelt af en toe opeens de behoefte ergens flink in te happen. En dat ergens is opvallend vaak je borst. Note to self: stoppen met voeden zodra het eerste tandje doorkomt.

8. Meneer ‘eraf en erop’

Een hond die buiten blaft? De radio die op een ander muziekje overgaat? Papa die binnenkomt. Deze baby is werkelijk door alles afgeleid. Laten we hopen dat dit zo over is als hij naar school moet.

9. De ‘Titty Twister’

Says enough, toch? Dit is bovendien te pijnlijk om over te praten.

10. De Verdwaalde Toerist

Deze baby zoekt in half slaperige toestand, zichzelf happend en wel een weg naar eten. En wil onderweg nog wel eens aan de verkeerde hobbel of bobbel blijven hangen. Dat is een vetrolletje, liefje. Ietsje hoger.

Weet je wie trouwens écht de ‘coolest mom ever’ is? Zélfs als het om borstvoeding gaat? Dat vind je hier!

Huffington Post

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Clown, haai of ‘titty twister’: welk type is jouw baby aan de borst?
Sluiten