De baby 9 aug 2018 Marleen Staal

Ge-ni-aal: deze moeder bedekt letterlijk zichzelf tijdens de borstvoeding

En met letterlijk, bedoelen we ook echt letterlijk. Toen een voorbijganger de Amerikaanse Melanie borstvoeding zag geven in een restaurant, vroeg hij of ze zich niet even kon bedekken. Geen probleem, dat deed ze gewoon. Maar niet zoals hij had verwacht.

Baby business

Stel je voor. Ben je lekker vakantie aan het vieren en ga je gezellig uit eten, bemoeit een voorbijganger zich met jouw baby business als je kleintje honger heeft en aan de borst wilt.

Dat overkwam de Amerikaanse Melanie Dudley. De moeder van drie verbleef met haar familie in Mexico, toen ze een vreemd verzoek kreeg van een voorbijganger die haar borstvoeding zag geven. In plaats van deze man te negeren, deed ze precies wat hij vroeg. En wat er hierna gebeurde, legde haar schoonmoeder vervolgens vast.

LEES OOK: Het is Breastfeeding Awereness Month: zo geven moeders wereldwijd borstvoeding

Moeder Van Het Jaar

“Ik houd zo veel van mijn schoondochter! Iemand vroeg haar om zichzelf te bedekken toen ze mijn kleinzoon te drinken gaf in een restaurant.”

Hoe Melanie reageerde op dit voorval verdiend absoluut de Moeder Van Het Jaar-Award. Ze deed namelijk precies wat de man vroeg. Ze bedekte alleen niet het lichaamsdeel waar de voorbijganger waarschijnlijk op doelde.

Breastfeeding Awareness Month

In het kader van The Breastfeeding Awerness Month, legt deze foto precies de vinger op de zere plek. Nog altijd ligt er een taboe op het geven van borstvoeding in het openbaar. En als moeders het al durven en doen, horen ze zich ten minste te bedekken voor hun omgeving. Flauwekul, vindt Melanie en daar zijn we het helemaal mee eens.

LEES OOK: Sherita: “De moeder wordt als schuldige en viezerik aangewezen en is zij degene die moet wijken.”

Melanie benadrukt met haar actie nog maar eens dat moeders niet geshamed, maar juist gesteund zouden moeten worden in het geven van borstvoeding. “Normaal doe ik dit altijd heel discreet, borstvoeding geven. Maar we zaten helemaal achterin het restaurant.”

Los van dit gegeven, zou Melanie zich natuurlijk niet hoeven schamen en zichzelf en haar baby te verbergen. Want even voor de duidelijkheid: het was bloedheet en extreem vochtig en ze verbleef niet in een vakantieland waarbij haar daad indruiste tegen de plaatselijke normen en waarden.

Anyway, dikke thumbs up voor Melanie en een dikke andere vinger voor die voorbijganger

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ge-ni-aal: deze moeder bedekt letterlijk zichzelf tijdens de borstvoeding
Sluiten