Zwanger 6 aug 2017 Susan Dalstra

Waarom je borsten naar kaas (ja echt) kunnen ruiken als je zwanger bent

Alles vergeten, intens verlangen naar drop met pindakaas, aambeien: als je zwanger bent, kunnen zich de gekste kwalen voordoen. Maar borsten die naar kaas ruiken… dat is relatief nieuw voor ons. 

Het is geen nieuws dat veel vrouwen tijdens de zwangerschap alles extra intens ruiken. Door die sterke reukzin, kan het zijn dat je dat ruikt dat je borsten zijn begonnen met de productie van melk (colostrum). Dat colostrum kan zich op ieder willekeurig vrijkomen, maar vooral wanneer borsten worden gemasseerd. En om het nog gekker te maken: het kan er in rood, geel en oranje uit komen, dus schrik niet.

Lichaamsgeur

Is dat het niet? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een douche. Door alle hormonen en een sterkere bloeddoorstroming kan het zijn dat je borsten op een gegeven moment ruiken als je oksels na een eh, stevige work-out. Niet sexy, maar het verklaart wel waarom je soms het idee hebt dat je in een wolk van gorgonzola zit. “Doordat zwangere vrouwen sterker ruiken, zijn ze ook extra gevoelig voor hun lichaamsgeur”, zegt seksuele gezondheid-adviseur Angela Jones.

Is dat ook weer opgehelderd.

Nog zo’n ongezellige zwangerschapskwaal: aambeien. Zo kom je er vanaf.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je borsten naar kaas (ja echt) kunnen ruiken als je zwanger bent
Sluiten