Met dit handige boodschappenlijstje kom jij je kraamweek vlekkeloos door!

De eerste week nadat je baby geboren is, wil je graag ontspannen mogelijk met hem doorbrengen. De bevalling was een flinke klus en nu heb je eindelijk de tijd om volop op die roze wolk rond te zweven. Het is daarom handig om in de laatste week van je zwangerschap een boodschappenlijstje te maken voor de dingen die je nodig hebt in je kraamweek. 

Als de baby geboren is komen er een hoop dingen op je af. Je moet je kindje inschrijven bij de gemeente en de zorgverzekering en je gaat natuurlijk lekker volop moederen. Op dat moment staat je hoofd niet naar dingen zoals boodschappenlijstjes. Daarom is het goed om van te voren alles wat je nodig hebt al in huis te halen. Wij helpen je een handje:

LEES OOK: Dit is wat je baby het hardste nodig heeft na de bevalling

Boodschappenlijstje voor baby

  • Luiers: Voldoende luiers zijn zeker geen overbodige luxe. Aangezien je pasgeboren baby ontzettend veel natte luiers zal hebben, zul je er veel gebruik van gaan maken.
  • Kleertjes: Logisch. En hoogstwaarschijnlijk heb je tijdens de zwangerschap al flink inkopen gedaan en hangen de kleertjes al zorgvuldig in je baby’s kledingkast.
  • Als je borstvoeding gaat geven, heeft je kind dagelijks 10 microgram vitamine D nodig. Dit kun je krijgen bij de apotheek of de drogisterij. Ohja, en vergeet je zoogcrompressen en voedingsbeha niet.
  • Als je flesvoeding gaat geven moet je er natuurlijk voor zorgen dat je genoeg flesjes, speentjes en flesvoeding in huis hebt.
  • Vitamine K: Elk kindje heeft na de geboorte vitamine K nodig om sterke botten te krijgen. Als je borstvoeding geeft, heeft je baby de eerste 12 weken 150 microgram vitamine K-druppels nodig.

Boodschappenlijstje voor jezelf

  • Kraamverband! Soms zit er maar een kleine hoeveelheid kraamverband in je kraampakket. Meer kan dus nooit kwaad.
  • Koffie en thee. Koffie zal je zeker helpen om jezelf door de gebroken nachten heen te slaan. Thee zal je daarnaast helpen om voldoende gehydrateerd te blijven.
  • Vers fruit en verse groente. Een net bevallen vrouw heeft veel gezonde vitamines, mineralen en vezels nodig om weer helemaal te herstellen. Trek je vent even aan zijn jasje om er een lekkere maaltijd van te maken.
  • Alle dingen waar je van af hebt moeten blijven toen je zwanger was! Denk aan een lekker stukje biefstuk met goed glas wijn.

De rest van de kraamweek

Zorg dat je tijdens je kraamweek voldoende rust kunt houden. Je lichaam moet de tijd krijgen om te herstellen en dat kan alleen als je daar de tijd voor neemt. Laat je lekker verwennen en laat wat taken over aan de kraamverzorgster. Zorg ervoor dat de visite tussen bepaalde tijdstippen komt en rust daarna goed uit. Uiteindelijk ben je weer helemaal de oude en kun je weer fris aan de slag als kersverse moeder.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met dit handige boodschappenlijstje kom jij je kraamweek vlekkeloos door!
Sluiten