Zwanger 23 jun 2017 Soraya Vogelaar

Waarom je vol trots je blote zwangere buik mag laten zien deze zomer

De warme temperaturen vragen om shortjes, luchtige jurkjes en een bikini. Maar hoe doe je dat nu je zwanger bent? Gewoon fabulous in bikini met die buik! En wel om de volgende redenen…

Wie denkt dat de blote zwangere buik alleen bestemt is voor een zwangerschapsshoot, buikfoto of privé binnenskamers, heeft het mis. Juist met tropische warme zomertemperaturen is het ook erg fijn om het lekker luchtig te houden. Om de volgende reden zou je het zeker moeten doen.

1. Het is een once in a lifetime moment

In ieder geval voor nu dan. Wie weet wil je in de toekomst nog een tweede kindje of meer? Hoe dan ook: zwanger zijn is een bijzondere gebeurtenis. Niet meer dan logisch dat je vol trots je babybump laat zien. De zomer is het ideale moment om met je buik te pronken, volgende zomer zit je in een totaal andere situatie.

2. Dikke buik, who cares?

Waar het voor ons vrouwen vaak nog wat onwennig is, die eerste momenten op het strand in bikini, is het voor jou nu juist alleen maar extra kans om te shinen. Wat nou extra vetrolletjes, die zijn niet boeiend. Die dikke buik van jou? Ha! die hoort er gewoon bij want daar groeit je mooie baby in.

3. Comfort is belangrijk

Weg met laagjes zwangerschapskleding. Met warmtebultjes en dikke enkels is er niks zo fijn als licht en luchtig gekleed gaan. Afkoelen met een verfrissend glas wijn of een biertje is er tenslotte voor jou niet bij. Jouw gevoelstemperatuur ligt ook nog eens tien graden hoger door alle gierende hormonen en extra gewicht. Oef! Niet gek dus dat je wat extra verkoeling wilt d.m.v een blote buik.

LEES OOK: 21 dingen die iedere vrouw die in de zomer zwanger is herkent

4. De meeste mensen weten of zien heus wel dat je zwanger bent

Hoewel je alles natuurlijk in de eerste plaats voor jezelf moet doen. Maar het kan maar net zo zijn dat een stemmetje in je hoofd zegt: ‘Wat zullen ze wel niet van mij denken’. Nou, niks dus. Iedereen in je (directe) omgeving weet al dat je zwanger bent. Dat gezinnetje dat naast je ligt te bakken op het strand, ziet het vast ook wel. En zo niet, dan niet. Zolang jij je maar prettig voelt.

5. Wat zou jij denken?

Krijg je het kritische stemmetje uit het punt hiervoor nog niet uit je hoofd? Trek de situatie dan eens terug naar jezelf, naar voordat je zwanger was. Je hebt ongetwijfeld wel een keer een zwangere vrouw zien lopen in bikini of een ander kledingstuk die haar buik liet zien toch? Vond jij dat toen raar? Waarschijnlijk stond je er niet bij stil of vond je het juist wel mooi. Dat kan een ander dus ook prima over jou denken.

6. Niets houdt jou tegen

Oke, misschien zijn er gelegenheden die vragen om iets meer kleding dan een crop top. Maar in je vrije tijd of tijdens je zwangerschapsverlof, is er niks mis mee. Free the bump!

Met hoge temperaturen en hoogzwanger zijn, is best een challenge. We’ve got you: met deze tips kom je hoogzwanger de zomer door.

Niets meer missen? Like ons op Facebook!

Brit + Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je vol trots je blote zwangere buik mag laten zien deze zomer
Sluiten