Zwanger 26 sep 2018 Sterre Touw

Dit zijn echt de perfecte babyshower cadeautjes (hint hint hint)

Cadeautjes voor babyshowers zijn altijd leuk, maar nog veel leuker als we er daadwerkelijk wat aan hebben. Voor kersverse moeders is de babyshower hèt moment om spullen voor de baby te verzamelen. 

Het is verleidelijk om lekker op de bank te blijven zitten met twee repen chocolade, ipv je mooi aan te kleden, sociaal te doen en de zwangerschap te vieren. Maar de cadeautjes, hallelujah, die hebben we nodig! Het zal helemaal fijn zijn als we er ook wat aan hebben. Daarom volgt hieronder een lijstje met babyshowercadeaus die elke moeder handig vindt!

1. Een luieremmer

Niet glamoureus, ik weet het. Het is wel een redder in nood die je altijd kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook gewone prullenbakken gebruiken, maar de fijne luieremmers blokkeren de stank. Zo hoef je niet na het verschonen van de smerigste luier ever om twee uur ‘s nachts naar de grijze bak te lopen buiten.

LEES OOK: 6 spelletjes die wél leuk zijn om te doen op een babyshower

2. Een dekbed

Voor ouders betekenen dekbedden slaap. Toch zijn de fancy vierkante dekens met een dierenkop niet het meest praktisch. Koop een  dekbed van goede kwaliteit voor de kersverse ouders. Of natuurlijk gelijk twee; dan hoeven ze niet al hun spaargeld te spenderen aan de verzendkosten voor de snelste levering van bol.com.

3. Een slimme thermometer

Ouder denken hier pas aan als hun uk ineens wel heel warm aanvoelt om drie uur ‘s nachts en de 24-uurs apotheek niet open is. Een thermometer is dus als cadeautje altijd op zijn plaats. Er bestaan super slimme thermometers die continu de temperatuur van het kindje bewaken zonder dat het zijn rust verstoord. Dit kan bijvoorbeeld een kleefpleister zijn onder zijn armpje. De pleister stuurt de teermperatuur continu naar de bijbehorende app, zodat je als ouder gelijk op de hoogte bent bij verhoging of daling. Het is de beste vriend van een nieuwe ouder tijdens die stressvolle momenten van koorts.

4. Iets voor de ouders

Het huis verlaten zal voor de aanstaande ouders niet vanzelfsprekend zijn. Een verwenpakket voor de moeder (denk aan een zwangerschapsmassage, pedicure of haarbehandeling) zal meer op zijn plaats zijn. Ook is het leuk als je een zelfgemaakt voucherboekje geeft met tegoedbonnen voor bijvoorbeeld ”Eerste avond gratis babysitten” of ”Ik hou je baby vast als je een uur aan het badderen bent.”

5. Een handgemaakte quilt

Naaien is weer helemaal hip. Als je een van de gelukkigen bent die het ook nog eens goed kan, dan is een handgemaakte quilt een super leuk cadeau. De tijd en energie die eraan besteed zijn maken ze speciaal. Verwacht alleen niet dat ze in de wieg komen te liggen, maar vooral worden gebruik in de kinderwagen of om op de grond te liggen.

6. Doekluiers

Nee, niet omdat je zo’n milieuactivist bent. Doekluiers worden vaak gebruikt om braaksel weg te vegen of je kleding en haar te beschermen tegen onverwachte boertjes die spugen. Ook voor het verschonen van de baby worden de doeken vaak als onderlegger gebruikt. Ze zijn wit en hebben alleen bleek nodig om er nieuw uit te zien.

9. Maaltijdbezorgingsbon

De kersverse ouders kunnen echt niet leven op droge toast. Toch is dit wat ze vaak eten, omdat ze het niet kunnen opbrengen om te koken. Het is misschien geen schattig cadeau, maar je bent wel de meest geweldige persoon om op deze aarde als de nieuwe ouders kunnen genieten van een verse en gezonde maaltijd aan huis bezorgd.

10. Een draagzak

Vooral handig voor ouders die voor de tweede keer een baby moeten kunnen dragen terwijl ze hun ontsnapte peuter achterna zitten. Hug-a-bub-dragers zijn nu razend populair en zijn geweldig om onderweg bijvoorbeeld borstvoeding te geven.

LEES OOK: Wil je een babyshower houden? Dit is het perfecte moment

Nooit meer iets missen?

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Mamamia.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn echt de perfecte babyshower cadeautjes (hint hint hint)
Sluiten