De baby 13 jun 2017 Redactie

9x bijzondere gebeurtenissen in je leven als kersverse mama

Van het eerste autoritje tot de eerste werkdag. Als kersverse mama zijn dit toch wel gebeurtenissen die je bijblijft en waar zeker niet al te lichtzinnig over gedacht moet worden!

1. Voor het eerst naar buiten met de baby

Even los van het feit dat je een stief uurtje bezig bent met de voorbereidingen, is de eerste keer dat je met je baby buitenshuis komt absoluut een magisch memorabel moment. Jij, trots wandelend – schuifelend – achter de wagen, mensen die nieuwsgierig gluren naar wat er onder het dekentje ligt, het ultieme gevoel van trots dat je elke seconde bekruipt.

2. Voor het eerst samen in de auto

Twintig keer (per minuut) naar achteren kijken of de kleine goed zit, lacht, huilt, in slaap valt of iets anders doet wat je niet mag ontgaan. Dat is als je zelf moet rijden, want anders zit je liever naast de baby! Een hele bijzondere gewaarwording om samen voor het eerst ‘op reis’ te gaan. Ook al is het maar tien minuten rijden naar oma of de supermarkt. Dat is bijzaak.

3. Voor het eerst alleen in de auto

Wat je voorheen elke dag zonder nadenken deed, krijgt nu ineens een andere lading. Voor het eerst weer alleen op pad gaan, voelt in het begin heel gek. Het is vooral een openbaring hoeveel dingen je ook al weer kan doen als je even in je ééntje van de supermarkt, naar de apotheek, en nog even langs de bloemist gaat.

LEES OOK: Oma worden: 7x handige tips voor je ouders in hun nieuwe rol

4. Voor het eerst weer alleen ergens zijn

Dat voelt dus echt alsof je constant iets vergeten bent. Ik had de neiging in een café de deur dicht te doen omdat mijn dochter – die gewoon thuis in haar bed lag te slapen – het anders koud kreeg. Hoe fijn ik het ook vond om ‘er eventjes uit te zijn’, na een paar uur wist ik niet hoe snel ik naar huis moest rennen om weer bij haar te zijn.

5. Voor het eerst weer aan het werk

Dat is nog best een dingetje na het zwangerschapsverlof.

6. Voor het eerst samen zwemmen

Als ik nieuwe ouders iets kan aanraden is het babyzwemmen: wat een feest! Wij begonnen ermee toen onze dochter twaalf weken was, en het was elke week lachen, gieren en (soms) brullen. Maar dat het bonding time to the max is, is een feit. Datzelfde geldt eigenlijk voor heel veel ‘klasjes’ die je na de geboorte met je kind kan doen trouwens.

LEES OOK: 10x grappige weetjes over borstvoeding die je vast nog niet kent

7. Voor het eerst samen naar een feestje

Het was mij nooit opgevallen hoe druk het eigenlijk is op verjaardagen: al die mensen die praten, en dat graag luidruchtig en (non-stop) door elkaar heen doen. Als je voor het eerst met je baby naar zo’n feestje gaat kun je er donder op zeggen dat je de grootste blikvanger- en aandachttrekker bent. Iedereen duikt gelijk op jou – en vooral op jouw baby. Tip: zeg bij binnenkomst subtiel ‘dat jullie niet al te lang kunnen blijven’.

8. Voor het eerst in het openbaar borstvoeden

Met of zonder kuis schortje om een en ander te bedekken, het blijft een spannende gewaarwording. Jij denkt waarschijnlijk dat iedereen naar je kijkt, maar dat valt heel erg mee.

9. Voor het eerst als gezin uit logeren

Bij opa en oma, of ergens in een hotel: ik vond het aanvankelijk vooral een enorme missie om het hele arsenaal aan spullen mee te slepen. Maar ook: ‘net echt’, zo’n familie-uitje.

Dit artikel is geschreven door Inge Abraham.

Van gebeurtenissen naar heuse mijlpalen: deze 8 mijlpalen kun je verwachten als je baby er is.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons op Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9x bijzondere gebeurtenissen in je leven als kersverse mama
Sluiten