Zwanger 6 sep 2017 Susan Dalstra

Deze 12 bijzondere babynamen zijn geïnspireerd op Europese steden

William en Fanny Nightingale noemden hun beroemde dochter Florence al naar de stad waar het meisje geboren werd. Vandaag de dag zijn steden nog steeds een dankbare inspiratiebron als het aankomt op babynamen. 

Paris, London, Brooklyn en Sienna zijn inmiddels vrij alom bekende namen geworden. Deze 12 Europese namen zijn echter net wat origineler en doen het ook heel leuk op het geboortekaartje.

Geneva

Deze Zwitserse stad was vroeger al een vrij populaire naam in de Verenigde Staten. Het stond in 1919 al op nummer 107 in de namenlijstjes. Jaren later verdient deze naam een comeback.

Lille

Leuke variatie op Lily: Lille. Niet te vewarren met Lil(le)’ Kleine.

Verona

De Italiaanse stad die het decor vormde van Shakespeare’s Romeo & Juliet, dus hoe romantisch wil je het hebben?

Rhodes

Of Rhodos, maar eerlijk… in ‘t Nederlands bekt het toch wat minder. Sara Gilbert, je weet wel, de schrijver van Eat, Pray, Love en haar vriendin noemden hun zoon Rhodes Emilio. In Amerika staat deze naam inmiddels al op nummer 648 van het namenlijstje.

Vienna

Een soort Sienna, maar dan eh, Oostenrijks. In Nederland staat deze naam inmiddels in de top 300 en wij begrijpen helemaal waarom.

LEES OOK: 19x de mooiste babynamen geïnspireerd op de zomer

Annecy

Niet alleen een adembenemend mooi dorpje in Noord-Frankrijk, maar ook een heel mooie variatie op iedere andere Anne-naam.

Ravenna

De Italiaanse stad aan de Adriatische kust heeft een rijke artistieke en literaire geschiedenis en het klinkt ook nog eens heel ravissant.

Cádiz

Cádiz is een havenstadje in Andalusië en een van de oudste plaatsen van Europa én toevallig een heel stoere naam voor een jongetje.

LEES OOK: 20x de mooiste Italiaanse babynamen

Corinth

Of: Korinthe, ook mooi. Het is een Griekse stad die qua namen prima in de famile Cora, Coralie of Cornelia past – maar dan net wat hipper.

Malo

Malo is een havenstadje in Bretagne en in Frankrijk is de naam al een opmars bezig. Op dit moment staat Malo daar op nummer 64 in de namenlijstjes. Heb je toch meer met Scandinavië? Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld Malmö.

Oslo

Om in Scandinavische sferen te blijven. Heeft dezelfde coole klank als Otto en Orlando en kun je lief afkorten tot Ozzie.

Xanthi

Als je Xess Xava net een brug te ver vindt (sorry Yolanthe), is Xanthi misschien een optie. Het is een stad in het noorden van Griekenland én een unieke meisjesnaam.

Coole babynamen kun je wel aan Scandinaviërs overlaten. Dit zijn 20x de mooiste én stoerste namen uit Zweden.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Huffington Post

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 12 bijzondere babynamen zijn geïnspireerd op Europese steden
Sluiten