Opgelet: Waarom je bij jongetjes uit moet kijken bij het verschonen van de luier

Yara Mens 9 aug 2017 De baby

Een luier verschonen staat waarschijnlijk al bij weinig van ons op het lijstje ‘favoriete bezigheden als je een baby hebt’.  Maar als je baby dan ook nog eens een piemeltje heeft wordt het zelfs nog een stukkie lastiger…Want: is het jou al eens overkomen dat je jochie vol in je gezicht plaste toen je z’n luier moest verschonen? Nou, ons in ieder geval wel!

Denk niet dat jouw baby dit niet doet, want geloof ons: dat doet hij wel. Op een of andere manier is het namelijk zo dat, zodra zijn piemeltje in aanraking met lucht komt (dus bij het verschonen van de luier), hij ineens gaat plassen. Niet echt een fijn moment als je bedenkt dat jij dan net met je hoofd boven hem hangt…

KIJK OOK deze toffe aflevering van onze First Times serie: de eerste spuitluier

Overlevingstip

Gelukkig hebben we wel een tip voor je: zorg ervoor dat als je de luier gaat verschonen je de oude luier niet gelijk ‘opengooit’. Maak de luier los, maar laat het bovenste gedeelte nog even liggen als een soort schild tussen jouw gezicht en de mogelijke plasstraal. Wacht even tot hij zijn plasje heeft gedaan, en haal dan pas de rest van de luier weg en voila: je hebt het overleefd.

Goed schoonmaken

Zorg daarna dat je wel alles wel even goed schoonmaakt. Als er ergens nog wat plas achter is gebleven kan dit namelijk zorgen voor irritaties op de huid. Zelfde geldt voor de directe omgeving waar je de luier hebt verschoond: je wilt niet dat er ineens onaangename luchtjes gaan hangen.

Laatste advies

Het laatste wat we je nog willen meegeven: ook al heeft je zoontje misschien nét geplast tijdens het verschonen van de luier, dit hoeft niet te betekenen dat hij daarom de komende tijd niet meer hoeft. Blijf daarom regelmatig checken wanneer je de luier weer moet verschonen!

LEES OOK: Handig! Dit apparaatje checkt of je baby een poepluier heeft

Wat zijn jouw beste tips om een luier te verschonen? Deel ze met ons via Facebook!

 

Reageer op artikel:
Opgelet: Waarom je bij jongetjes uit moet kijken bij het verschonen van de luier
Sluiten