De mama 21 apr 2018 Susan Dalstra

Kun je een bevalling opwekken door te dansen?

Je hebt ze vast wel eens gezien: de viral video’s waarin een hoogzwangere vrouw spontaan weeën krijgt door een dansje te doen. Maar helpt de macarena of cha-cha-cha echt als je de bevalling wil opwekken? 

In het ziekenhuis word je vrijwel altijd alleen ingeleid als daar een medische reden aan ten grondslag ligt.  Los daarvan zijn er echter ook de huis- tuin- en keukentrucjes om een bevalling op te wekken. Pittig eten, voetreflextherapie, frambozenthee drinken; je hebt er vast wel eens van gehoord. Van alle natuurlijke manieren om een bevalling op gang te brengen, staat fysieke activiteit hoog op het lijstje.

Dansen

Veel vrouwen claimen dat wandelen of seksuele activiteit de boel triggerden. Maar hoe zit dan met dansen? Helaas: er is nog geen betrouwbaar onderzoek gedaan. Maar zoals gezegd; er zijn video’s van vrouwen die spontaan gaan bevallen na een dansje, dus het is het proberen waard (als je er nog de puf voor hebt).

LEES OOK: 10 x tekenen dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten

Te vroeg

Voor je in moves uitbarst, is het echter wel slim om met je verloskundige te overleggen hoeveel fysieke activiteit je in je derde trimester nog mag uitoefenen. Dat geldt trouwens ook voor alle andere natuurlijke manieren die je wil inzetten om de bevalling op te wekken. Je wil immers niet dat de baby zich te vroeg meldt. En je vliezen breken op de dansvloer wordt ook zo’n rommeltje…

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kun je een bevalling opwekken door te dansen?
Sluiten