Ga je bijna bevallen? Dan maak je je zeker druk over deze 20 dingen

Hoe dichter we bij de geboorte van onze baby komen, hoe gekker onze gedachten worden. Gelukkig zijn we hier niet de enige in.

Tijdens de zwangerschap moeten we nou eenmaal iedere 20 minuten plassen en natuurlijk ook de hele nacht door. Dat geeft ons genoeg kans om wakker te liggen en genoeg tijd om ons zorgen te gaan maken over van alles en nog wat. Hier heb je je ongetwijfeld druk over gemaakt:

1. Hoe weet ik dat ik aan het bevallen ben?

2. Hoe groot is de kans dat ik denk dat ik moet poepen, maar dan per ongeluk beval op een openbaar toilet, vervolgens breaking nieuws ben op tv, en er een meme van me wordt gemaakt die me voor altijd zal blijven achtervolgen?

3. Hoeveel kopietjes van mijn bevallingsplan moet ik uitprinten om er zeker van te zijn dat iedereen zich daar precies aan houdt? En hoe zorg ik ervoor dat iedereen stopt mij belachelijk te maken met het feit dat ik een bevallingsplan heb?

LEES OOK: De 10 cadeaus die je dus écht wilt als je net bevallen bent

4. Zal ik de geboorte van mijn baby zonder pijnstillers doen?

5. Is er een juridische wet die het strafbaar maakt mijn man te wurgen terwijl ik probeer een baby op de wereld te brengen zonder pijnstilling?

6. Wat vind ik eigenlijk van pijnstilling?

7. Neemt iemand me het kwalijk als ik de anesthesist uit dankbaarheid zoen wanneer hij de pijnstilling precies goed gedoseerd heeft?

8. Als er vruchtwater op het bed lekt of op andere plekken in het huis, kan dat dan schoongemaakt worden of moeten we het afbranden en het er nooit meer over hebben?

9. Is het erg dat mijn vrouwelijk tuintje meer een soort van oerwoud is geworden sinds ik in maanden geen tijd heb gehad om het bij te houden?

10. Wat wordt gezien als ‘te veel’ vloeken tegen mijn man? Wat als hij onderweg naar het ziekenhuis besluit om even naar een drive-in te gaan terwijl ik lig te creperen van de weeën en ik me gedeisd moet houden?

LEES OOK: Moeders vertellen de meest bizarre symptomen van tijdens hun zwangerschap

11. Wat is de snelste route naar het ziekenhuis tijdens de spits?

12. Ik ga toch niet bevallen in de auto hé? WANT IK KAN NIET ALS GEBOORTEPLAATS DE DONKERE VIEZE COENTUNNEL OPGEVEN, OKE?

13. Is er een kans dat dat hele “ring of fire” verhaal wat iedereen me besmuikt vertelt toch niet zo erg is als het lijkt?

14. Niemand zal per ongeluk mijn schoonvader de verloskamer binnenlaten en hem een plek eersterangs geven, toch?

15. Wat als ik van gedachten verander en ik niet wil dat de baby eruit komt want HET IS ZO ENG EN IK BEN NOG NIET KLAAR OM EEN MOEDER TE ZIJN DUS LAAT HET STOPPEN PLEASE?

16. Hoe weet ik wanneer ik moet persen?

17. Wat als ik een scheet laat terwijl ik aan het persen ben en iedereen is getuige?

18. Wat als ik poep terwijl ik aan het persen ben en iedereen is getuige?

19. Wat als de baby zo snel eruit schiet dat het op de grond valt en zijn leven al begint met het hebben van toekomstige therapie sessies door mijn ongeschiktheid als moeder?

20. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet vanaf beneden naar boven helemaal uitgescheurd ben? Kan ik daarvoor strekken of oefeningen doen? Ze me aub niet dat seks daarvoor helpt, ok? Want dat zou afschuwelijk zijn nu.

En als je dan eenmaal moeder bent, dan maak je je juist weer niet zoveel zorgen over bepaalde dingen. Dit zijn de 9 dingen waar je je echt niet meer druk om maakt als je net moeder bent

Niets meer missen? Volg ons op Facebook en Instagram (FammeBabyNL)

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ga je bijna bevallen? Dan maak je je zeker druk over deze 20 dingen
Sluiten