Zwanger 7 feb 2018 Sterre Touw

Deze moeder beviel in de gang van het ziekenhuis (en de foto’s maken je sprakeloos)

Sommige vrouwen moeten zo snel bevallen dat ze in de ziekenhuislift al op springen staan. Maar geen van die vrouwen kan zich vergelijken met 31-jarige Jes Hogan, een moeder die onlangs op nippertje het ziekenhuis bereikte en daar in de gang beviel.

Jes beviel in de gang van de noodafdeling van het Kansas ziekenhuis van haar zoontje Maxwell, haar zesde kind. Gelukkig was daar fotograaf Tammy Karin die daar een reeks ongelooflijke en vooral prachtige foto’s van maakte.

LEES OOK: Deze vrouw beviel zonder hulp in haar badkamer (de foto die ze maakte leidde tot discussie)

Weeën

Volgens het verhaal op de website van de fotograaf, was Jes op 19 juli 2017 ‘s ochtends vroeg al naar het ziekenhuis gegaan voor beginnende weeën. Nadat bleek dat haar bevalling was gestagneerd, gingen zij en haar man naar huis om de weeën af te wachten. Na dat Jes rond twee uur ‘s middags in slaap was gedoezeld, werd ze gewekt door een door haar omschreven ‘vreemde, lange samentrekking.’ Haar vliezen braken en de weeën kwamen ineens heel hard opzetten. Het stel vertrok naar het ziekenhuis en reden met een noodgang naar de spoedeisende hulp.

bevallen gang ziekenhuis
bevallen gang ziekenhuis

Op de gang van het ziekenhuis

Toen haar man Jes uit de auto probeerde te krijgen, liep fotograaf Tammy Karin toevallig langs. Ze besloot het stel te helpen om zo snel mogelijk het ziekenhuis te bereiken. De baby kon niet langer wachten en Jes moest in de ziekenhuis gangen al beginnen met baren. Tammy pakte meteen haar camera en legde alles vast. De man van Jes kon het hoofdje naar buiten trekken en met de hulp van een verloskundige en een verpleegkundige kon de bevalling in de gang van het ziekenhuis worden afgerond.

bevallen gang ziekenhuis
bevallen gang ziekenhuis

LEES OOK: Deze nogal kleine moeder beviel van een vierling en bewijst daarmee hoe krachtig het vrouwelijk lichaam is

Fotoreportage

‘Dit was een spannende en absoluut prachtige geboorte om vast te leggen’, beschrijft Tammy op haar website. ‘Wat ik vooral leuk vind aan geboortefotografie, is dat ik moeders op hun allersterkste moment kan vastleggen. Deze geboorte was daar een perfect voorbeeld van!’ En hoewel we allemaal hopen dat we in een veilige en warme omgeving mogen bevallen, bewijst dit maar weer hoe krachtig een vrouw kan zijn.

bevallen gang ziekenhuis

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze moeder beviel in de gang van het ziekenhuis (en de foto’s maken je sprakeloos)
Sluiten