Dit is de beste zithouding tijdens je zwangerschap

Even zitten en uitrusten is niet verkeerd als je (hoog)zwanger bent. Zo’n zware babybuik meedragen kan best zwaar en vermoeiend zijn. Maar uitgezakt op de bank hangen is dan niet heel verstandig, dit is hoe je wel het best kunt zitten.

Een goede houding tijdens de zwangerschap kan er al voor zorgen dat een zwangerschapskwaaltje als rugpijn, minder wordt. Maar daarnaast is je zithouding ook belangrijk voor jezelf en je baby.

Positie

Hoe je zit kan invloed hebben op de positie van je baby in de baarmoeder. Als je onderuitgezakt zit, schuift je bekken naar achteren. En dat zorgt ervoor dat jouw baby’s rug tegen jouw rug aankomt. Deze positie kan ervoor zorgen dat je bij de bevalling langer moet persen of een keizersnede kan ondergaan. Het is het best om zo rechtop mogelijk te zitten tijdens je zwangerschap.

LEES OOK: Dit is de belangrijke reden waarom je op de vloer moet zitten voordat je baby er is

Voetjes op de vloer

Volgens Ask Dr. Sears kan met je benen gekruist zitten zorgen voor een slechtere bloedcirculatie in je benen en spataderen. Het is dus het best om beide voeten op de vloer te houden als je zit.

Niet te lang zitten

Zorg dat je na elk uurtje zitten even loopt. Dit zorgt ervoor dat je bloed goed blijft stromen. En dit helpt weer tegen opgezwollen enkels en voeten. En minder zwelling is altijd mooi meegenomen, toch?

Jouw zitplek

Een goede houding en rechtop zitten zijn zeker tijdens je zwangerschap belangrijk. En daar mag je best gebruik van maken! Voel je vooral niet schuldig als je het meest comfortabele plekje op de bank inpikt en claimt voor de rest van je zwangerschap, you deserve it!

In de toekomst ga je je baby ook goed leren zitten. Met deze 5 tips leer je je baby straks zitten.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

RomperBabycenterPregnancy Center

Reageer op artikel:
Dit is de beste zithouding tijdens je zwangerschap
Sluiten