Zwanger 20 apr 2018 Soraya Vogelaar

7x dingen die je als beste vriendin kan doen in de laatste week van haar zwangerschap

Ze zeggen niet voor niets: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Dit geldt ook zeker bij zwangere vrouwen, al is het alleen maar omdat de babybuik nu op z’n grootst is. Als best friend forever zijn er zat praktische en leuke dingen die je kunt doen om ook tijdens dat laatste weekje voor haar klaar te staan. Wedden dat ze je eeuwig dankbaar is?

1. Help haar bij het inpakken van de ziekenhuiskoffer

Geen flauw idee waar je moet beginnen? We’ve got you! Deze essentials moeten sowieso in een ziekenhuiskoffer. Vraag haar natuurlijk ook naar welke dingen ze graag bij zich zou willen hebben in het ziekenhuis na de bevalling. Pak dit ook zo efficiënt mogelijk in zodat alle belangrijke dingen binnen handbereik liggen. Zo hoeft ze in ieder geval niet de bodem van de tas uit te spitten, op zoek naar een tandenborstel.

2. Geef haar een rugmassage

Of een voetmassage als ze last heeft van opgezwollen voeten door de zwangerschap. Dit taakje kun je natuurlijk ook overlaten aan haar partner. 😉 Of je trakteert haar op een dagje spa samen. Krijg jij ook meteen een massage, win-win!

LEES OOK: 9 super leuke dingen om te kopen voor je stylish zwangere vriendin

3. Bingewatch samen haar favoriete serie

Dit is de perfecte situatie om je Netflix account met haar te delen. Maak er een echte marathon van met lekkere snacks en comfy kleding.

4. Neem d’r mee het huis uit

Of jullie nu even een kleine roadtrip maken naar het nabij gelegen winkelcentrum, of een ijsje en een ice tea drinken op het terras: neem haar mee het huis uit. Dit zorgt ook voor lekker wat afleiding. Als ze bedrust moet houden of een andere medische reden heeft waardoor ze niet het huis uit kan, is dit natuurlijk niet mogelijk. Maar dan komt de vorige tip natuurlijk wel goed van pas.

5. Kook wat maaltijden voor haar

En vries deze in. Zo heeft ze een voorraadje voor de eerste week als de baby er is. Want het laatste waar je je dan druk om wilt maken is het avondeten.

LEES OOK: 9x zo veranderen je vriendschappen als je kinderen hebt

6. Geef haar huis een fijne schoonmaakbeurt

Waarschijnlijk is de boel al behoorlijk spic en span. Maar het scheelt al zoveel als ze een keer minder hoeft te soppen, boenen en stofzuigen. Daarnaast is het vrijwel niet te doen om met een grote babybuik de vuilniszak uit de emmer te krijgen of de vaatwasser in- en uit te laden. Je bent een heldin als jij dat luttele taakje even op je neemt!

7. Wees een luisterend oor

Voor alle zorgen waar ze mee zit. De spannendste tijd in haar leven breekt aan. De bevalling is al behoorlijk spannend, maar daarna volgt ook het leven als kersverse mama met een baby. Ze zal het ongetwijfeld erg waarderen als ze in deze periode bij je terecht kan.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7x dingen die je als beste vriendin kan doen in de laatste week van haar zwangerschap
Sluiten