Zwanger 10 jul 2017 Susan Dalstra

Dít is het beste moment om een zwangerschapsfotoshoot te houden

Niet iedereen is comfortabel met op de foto gaan, maar het is eigenlijk zonde om je ronde buik niet te documenteren met een fotoshoot. Alleen: wanneer is dan het perfecte moment? 

Het luistert best nauw. Je wil natuurlijk op de foto op het moment dat je je op je mooist voelt in de zwangerschap. Je wil dat je buik duidelijk zichtbaar is, maar je wil ook weer niet op het laatste moment wanneer zo’n beetje je hele lichaam is opgezwollen (hallo, cankles!). Bovendien loop je het risico dat je vroeger bevalt dan gepland en alsnog die hele shoot misloopt.

Tussen 32 en 36 weken

Fotograaf Natalie Brenner heeft veel ervaring met zwangerschapsfotoshoots en zegt dat er wel degelijk een perfect moment is. Volgens haar kun je zo’n shoot het best plannen wanneer je tussen de 32 en 36 weken in verwachting bent. Haar ervaring is dat veel vrouwen een shoot liefst zo vroeg mogelijk in de zwangerschap houden.

LEES OOK: Je baby professioneel fotograferen: 15 tips hoe je dit doet als een pro

Rond

‘Ze willen de shoot houden voordat hun lichaam helemaal is ‘opgevuld’. Ik verzeker ze dat ze niet de enige zijn met die angst en probeer ze eraan te herinneren hoe geweldig hun lichamen zijn.’ Tussen de 32 en 36 weken voel je je rond, maar weet je in ieder geval zeker dat je buik duidelijk aanwezig is. ‘De hele shoot draait om je zwangerschap, je verwacht een magisch wonder. Dus de focus zou op die prachtige buik moeten liggen.’

Onzeker

Maar wat als je je helemaal niet zo mooi voelt? Wees daar open over met de fotograaf. Natalie weet dat veel vrouwen zich onzeker voelen over hun groeiende lijf. Door het erover te hebben met de fotograaf, kan die juist de delen waar je je wel goed over voelt uitlichten.

‘Mama, je bent prachtig. En of de sessie nou alleen met jou en je buik is, of met de vader of de hele familie, het is hoe dan ook een periode om te vieren.’ Laat eventuele onzekerheid over je lichaam je dan ook niet de lol van een shoot ontnemen.

Toch het moment gemist? Deze ouders deden gewoon alsnog een geboorte-shoot met hun 21-jarige zoon

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dít is het beste moment om een zwangerschapsfotoshoot te houden
Sluiten