De mama 13 nov 2018 Marleen Staal

Besparen op de babyshower (en hoe je er tóch een fantastisch feest van maakt)

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Als je die slingers ook nog eens zelf maakt, houd je weer wat geld over en dat is altijd welkom met de komst van een baby. Besparen klinkt suf, maar het leven hoeft niet duur te zijn om het te vieren.

Als jij een babyshower voor de moeder to be organiseert, kan het lastig zijn in te schatten wat de wensen zijn. Niet alleen van de hoofdgast, maar sowieso van alle gasten. Net zoals bij vrijgezellenavonden, wil iedereen natuurlijk een fantastisch feestje ervan maken, maar zonder dat het een half maandsalaris kost.

LEES OOK: 10 alternatieve babyshower ideeën voor een onvergetelijke dag

Locatie, locatie, locatie

Je kunt een prachtig kasteel afhuren met een hightea waarbij de stapel sandwiches tot het plafond reikt, maar je kunt het ook dichter bij huis houden. Kijk naar gratis locaties waar je met een grotere groep kunt vertoeven. Een picknick in het park met lekker weer bijvoorbeeld, een boomgaard bij een boer of bij de persoon met het grootste huis of het mooiste dakterras.

Gratis versiering

Met wat zelfgemaakte versiering ziet de plek er al gauw fotogeniek uit. Van oude tijdschriften kun je vlaggetjes maken en met een perforator maak je je eigen confetti. Stop deze confetti in witte (of roze of blauwe) ballonnen en het geheel ziet er gelijk feestelijk uit.

Grote servetten zijn hele goede tafellopers, dip wegwerkbekers in de (glitter)verf om het wat op te leuken en zet waxinelichtjes in lege (jampot)glaasjes neer. Die geven direct een intieme sfeer aan het feestje. Tip: grote kartonnen dozen kun je leukoppimpen tot reusachtige ‘babyblokken’. Leuk als extra eyecatcher.

Feest food

Laat de gasten allemaal één gerechtje meenemen dat ze zelf lekker vinden. Van gevulde eitjes met bieslook tot een frisse pastasalade. Als iedereen iets meeneemt, is er zeker genoeg te eten voor iedereen. En het kost lang niet zoveel als een cateraar bellen.

LEES OOK: Deze 9 onverwachte mensen wil je uitnodigen op je babyshower

Om de moeder te steunen kun je er natuurlijk voor kiezen om geen alcohol te schenken. Mochten de borrelende buikjes toch graag wat bubbels lusten dan kun je één soort cocktail (en een mochtail voor mams) serveren. Vul zo’n leuke glazen tap met één grote mix, serveer deze na de taart en koffie en houd het verder lekker bij fris en thee.

Een grote taart bestellen bij een dure taartwinkel hoeft overigens ook niet per se. Maak een toren van donuts of versier kant en klare cupcakes met zelfgemaakte frosting en stapel ze op elkaar. Zet tot slot alle drankjes en hapjes op een grote, versierde tafel en maak er gewoon een lopend buffet van.

Details

Het verschil zit hem in de kleinste dingetjes. Je kunt digitaal de prachtigste uitnodigingen maken en deze mailen naar de genodigden. Babyshower spelletjes kunnen de gasten zelf verzinnen en meenemen en roep op social media een hashtag in het leven waarop iedereen foto’s kan delen. Of deel wegwerpcameraatjes uit. Scheelt een dure fotograaf en het is het heel gezellig. Kun je achteraf zo leuk een fotoboek mee maken. Als extra verrassing voor de moeder.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Besparen op de babyshower (en hoe je er tóch een fantastisch feest van maakt)
Sluiten