De mama 29 aug 2018 Marleen Staal

Ben je zwanger? Met jouw urine kun je stellen met een kinderwens helpen

Yes, je bent zwanger! Wat een fantastisch mooi geluk. Helaas is dit geluk niet voor ieder stel zo vanzelfsprekend, daar heb je misschien ook weleens bij stilgestaan. Laat het nu zo zijn dat jij hen kan helpen, juist nu je zwanger bent. Hoe? Met jouw urine!

Sommige vrouwen die net zwanger zijn weten er misschien al van, voor nieuwbakken moeders is het wellicht iets waar je niet zo snel aan denkt: je urine inleveren als je zwanger bent. Hiermee kun je namelijk andere stellen die niet makkelijk zwanger worden, helpen. Maar hoe zit dat dan?

Alles wat je moet weten over de kosten van vruchtbaarheidsbehandelingen

hCG hormoon

Nu je zwanger bent, zal je complete hormoonhuishouding veranderen. Zo draag je bijvoorbeeld in het beginstadium van je zwangerschap het hCG-hormoon met je mee. Dit hormoon is eigenlijk heel bijzonder, want het kan helpen bij vruchtbaarheidsproblemen bij andere stellen.

Farmaceutische bedrijven kunnen dit hormoon namelijk omzetten in geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen bij koppels die moeilijk zwanger kunnen worden.

Als je jouw urine inzamelt in de eerste weken van je zwangerschap, dan kan dit hormoon eruit worden gewonnen. Dat kan vanaf je zesde week tot en met je zestiende week zwangerschap. Waarom zo specifiek? Gedurende deze periode bevat jouw urine het meeste hCG-hormoon.

Moeders voor moeders

Het hormoon uit jouw urine winnen, gebeurt niet door de huisarts en dit kun je ook niet zelf doen. Gelukkig kun je heel makkelijk jouw urine inleveren bij een organisatie die dat gewoon voor jou doet, Moeders voor Moeders.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van net zwangere vrouwen om stellen die een kinderwens hebben, maar te maken hebben van vruchtbaarheidsproblemen, te behandelen. Zij filteren het hormoon hCG uit je urine, geven het af bij farm

Deze organisatie zit verspreid door heel Nederland en zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je al aanmelden en vanaf je zesde tot en met de zestiende week van je zwangerschap kun je hier jouw urine inleveren.

Zwanger worden lukt niet: dit kan de gynaecoloog voor je betekenen

Hoe werkt het?

Om deel te nemen moet je vanwege gezondheidsrisico’s aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals op de website van Moeders voor Moeders is te lezen.

Je kunt bijvoorbeeld niet meedoen als je

  • aan Hepatitis lijdt
  • HIV positief bent
  • tussen 1980 en 1996 langer dan 180 dagen in het Verenigd Koninkrijk bent geweest (Engeland, Wales , Noord-Ierland, Schotland, het eiland Man of de Britse Kanaaleilanden)
  • ooit een bloedtransfusie hebt gehad
  • in jouw familie de ziekte van Creutzfeldt-Jacob voorkomt
  • ooit een behandeling met groeihormonen hebt gehad
  • op dit moment een nierontsteking en/of een chronische nierontsteking hebt
  • ooit een hoornvliestransplantatie hebt gehad
  • ooit een hersenvliestransplantatie hebt gehad

Als deze situaties niet voor jou gelden, dan kun je een eerste afspraak inplannen met één van de informatrices. Na een intakegesprek waarin wordt vertelt wat de voorwaarden van jouw deelname is, jij ook je vragen kan stellen en je gezondheid is gecheckt, kun je jouw urine inleveren.

Dit gebeurt gewoon bij je thuis. Je krijgt meerdere flesjes, voor meerdere dagen mee. Jouw urine wordt vervolgens gewoon opgehaald door Moeders voor Moeders. Zij regelen verder de rest.

Ben je dus net zwanger, wil je graag helpen en meedoen met dit initiatief? Check de website van Moeders voor Moeders

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben je zwanger? Met jouw urine kun je stellen met een kinderwens helpen
Sluiten