Ben je klaar voor een tweede kindje? Doe de ’10-signalen-ik-wil-dolgraag-een-2e-baby’ test

Hoe weet je of je klaar bent voor een tweede kindje? Heel simpel: lees deze 10 vragen. Kun je er meer afvinken dan 5? Dan is het misschien tijd een goed gesprek met je wederhelft te plannen en het ‘gezellig met een doel’ in bed te maken.

Natuurlijk is het dan nog maar afwachten of het ook lukt om zwanger te worden van je tweede kindje, maar niet geschoten… Hier komen ze:

1. Je hebt nesteldrang

Rompertjes zijn gewassen, gestreken en netjes opgevouwen. Klaar voor gebruik! Flesjes liggen, uitgekookt en wel, klaar in de kast. Just in case.

2. Je haalt herinneringen op

Zodra je een pasgeboren baby’tje ziet, maakt je hart een sprongetje. Ach, weet je nog toen je eerste zo klein en snoezig was? Dat wil je weer.

3. Je hebt zwangerschapsheimwee

Je verlangt terug naar de tijd dat je zwanger was en bent een beetje jaloers als je een zwangere vrouw ziet lopen. Dat je zwangerschap misschien niet altijd even leuk was ben je vergeten en je kunt alleen maar denken aan dat onbeschrijfelijke gevoel bij het zien van die eerste echo.

4. Je wil graag een broertje of zusje voor je kleintje

Je ziet het voor je: een oudere broer of zus die voor de jongere opkomt. Samen spelen met de poppen, de autootjes of LEGO. Nooit meer alleen en een band voor het leven.

5. Je verlangt naar de comfy stretchy zwangerschapskleding

Heerlijk, zo’n broek met stretchband bij je buik. In kledingwinkels dwaal je af naar zwangerschaps shirts die er toch wel erg comfortabel uitzien.

LEES OOK: 10 trucs om te verbergen dat je geen alcohol kunt drinken

6. Je mist de geur van babyproducten

Die fijne Zwitsal geur! Je hoeft er alleen maar aan te denken of je eierstokken slaan op hol. Eigenlijk ruiken baby’s altijd lekker. Gewassen of niet.

7. Je duikt in elke kinderwagen

Op straat en in winkels kijk je altijd even naar de kindjes in voorbij rijdende kinderwagens. Op Facebook zwijmel je weg bij foto’s van pasgeboren baby’s en je bent opeens wel heel erg geïnteresseerd in het bevallingsnieuws van de sterren.

8. Een tweede kindje (én zwangerschap) lijkt een feestje

Je weet hoe het werkt, je weet wat je kunt verwachten. Die tweede zwangerschap wordt easy breezy. De moeheid, misselijkheid en bandenpijn ben je voor het gemak even vergeten.

9. Je eerste kindje groeit zo snel

Je baby past al lang niet meer in dat snoezige wiegje. Borstvoeding of flesjes zijn verleden tijd en poepluiers vind je opeens aandoenlijk. Je zou willen dat je baby voor altijd klein kon blijven.

10. Babyschoentjes, sokjes, rompertjes, speentjes

Wanneer je door de stad loopt, lonken de babykleertjes. Alles ziet er ook zo schattig uit! Dat de laden thuis nog uitpuilen van de rompertjes en broekjes doet daar niets aan af.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben je klaar voor een tweede kindje? Doe de ’10-signalen-ik-wil-dolgraag-een-2e-baby’ test
Sluiten