Zwanger 13 aug 2018 Samantha Lakker

Vanaf dit moment beginnen zwangerschapssymptomen

Voor veel vrouwen is een gemiste menstruatie het eerste teken van zwangerschap. Maar sommige vrouwen weten al veel eerder dat ze zwanger zijn door bepaalde zwangerschapsverschijnselen of hebben juist helemaal niks door. De waarheid is dat elke vrouw haar zwangershap anders ervaart, maar wanneer kan je precies zwangerschapssymptomen verwachten?

Geen zwangerschapssymptomen tot de vierde of vijfde week

De meeste vrouwen ervaren nog helemaal geen zwangerschapssymptomen tot de vierde of vijfde week. Zodra een eitje bevrucht is, reist het door de eileider naar de baarmoeder, waar het zich in de voering van je baarmoeder nestelt. Dit gebeurt rond de derde week, vlak voordat je je menstruatie mist. Sommige vrouwen ervaren kramp of bloeden een beetje bij de implantatie, dit wordt vaak verward met menstruatiesymptomen. Voor sommige vrouwen beginnen nu andere symptomen op te komen zoals gevoelige borsten, vermoeidheid en misselijkheid. Andere zwangerschapssymptomen zijn verandering van de vaginale afscheiding of het hebben van een licht gevoel in je hoofd.

The big week: week 4

Dit is voor veel vrouwen het moment dat ze niet ongesteld worden, en dus een teken dat je zwanger kunt zijn. Dit wordt gewoonlijk gezien als je eerste trimester. Dit is een zwangerschapsymptoom dat je niet snel mist! Veel vrouwen voelen zich nog steeds goed tijdens week 4 en week 5, maar is het wel het moment dat er steeds weer zwangerschapssymptomen opkomen. Misselijkheid, vermoeidheid, pijnlijke borsten en vaak moeten plassen komen vaak voor.

Onderzoek

In een onderzoek uitgevoerd door de American Pregnancy meldde 29% van de vrouwen dat een gemiste menstruatie het eerste teken van zwangerschap was. Maar 25% meldde dat ze al eerder wisten dat ze zwanger waren vanwege de misselijkheid. Dus het is echt afhankelijk van de vrouw!

Wanneer je zwanger probeert te raken is het geen slim idee om je te veel te  focussen op de lichamelijke symptomen die je wel of niet voelt. Elke vrouw ervaart de vroege zwangerschap op haar eigen manie.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vanaf dit moment beginnen zwangerschapssymptomen
Sluiten