19 essentials voor als je zwanger bent en bedrust moet houden

Bedrust klinkt als een luxe, maar je piept wel even anders als je vanwege complicaties weken of zelfs maanden zoveel mogelijk plat moet tijdens je zwangerschap. Het is niet alleen super onhandig (denk: boodschappen en het huishouden) maar ook behoorlijk saai. Want ook al is het voor een goed doel, daar ligt je dan. Boring!

Moet je zwanger en wel een flinke tijd op de bank of in bed liggen, hier een handige lijst met dé essentials om deze tijd door te komen. Sommige serieus handig, andere om jezelf te vermaken. Misschien dat je wel een heel nieuwe hobby ontdekt en word je opeens een breikoningin of kleurplaatwonder.

1. Een nachtkastje en een lapdesk

Weet je nog, die kussens met een plastic bovenkant waar je vroeger je huiswerk in bed op deed? Gefeliciteerd, je hebt zojuist kennis gemaakt met je nieuwe bedpartner.

2. Schone lakens

Niets lekkerders dan een fris bedje met crispy lakens. Over het hoogtepuntje van de week gesproken.

3. (Kinder)boeken

Leesvoer is altijd fijn als je weinig kunt doen. Zorg dus voor stapels lekkere boeken. Inclusief wat kinderboeken. Kun je je vast inlezen voordat je straks je kleine gaat voorlezen.

4. Netflix en Videoland

Need we say more?

LEES OOK: 10 dingen die absoluut onmisbaar zijn als je vrouw zwanger is

5. Puzzels, spelletjes en kaarten

Sudoku, Zweedse kruiswoordpuzzels, kaarten om Solitaire mee te spelen, woordzoekers…

6. Walkietalkie

Stel je voor: je hoeft alleen maar de walkietalkie naast je te pakken, en subtiel ‘kom naar boven, nu meteen’ te roepen. Wedden dat ‘ie binnen vijf seconden naast je bed staat?

7. Een scrapbook

Je creatieve geest verdient ook wat aandacht. Knippen, plakken en schrijven geblazen in een leuk scapbook. Kan je over een jaar nog lachend terugkijken naar die tijd vóórdat je een kind had.

88. Breinaalden en wol

Als je dan toch op bed ligt, kan je net zo goed een mooi mutje voor de kleine breien, toch?

9. Een organizer voor je kantoorspullen

Je gaat pennen, schriften, scharen, krijtjes en gummen gebruiken. Dan is het ook wel zo handig als je die in een overzichtelijke organizer bij elkaar hebt.

10. Essentiële vrouwenspulletjes

Labello, pepermuntjes, kauwgom, lipglosje, een haarborstel, droogshampoo… Je wilt er toch een beetje leuk en fris bijliggen de komende tijd.

LEES OOK: Onderzoek bewijst: die zwangerschapsgloed bestaat écht

11. Eten

Bel je vriendinnen op en vraag of ze langs komen met zelf gemaakt eten. Gezelligheid én lekker eten, wat wil je nog meer?

12. Een koeltas vol snacks

Niets is vervelender dan een gesmolten chocoladereep en Mars-reepjes als je daar echt zin in hebt. Bewaar ze dus in een koeltas naast je bed, zodat je er altijd van kunt genieten.

13. Tijdschriften

Hoe meer, hoe beter. Kies een mix van ouder-tijdschriften, mode-tijdschriften en een paar heerlijke foute roddelbladen.

LEES OOK: Tadaa! Dit is de nieuwste trend in zwangerschapsfotografie

14. Elektronische spelletjes

Gooi je iPhone en iPad vol met gedachteloze spelletjes. Er zijn er honderden gratis te vinden in de Apple- en Android store, dus sla je slag!

15. Kussens

Onthoud één ding: je hebt nóóit genoeg kussens.

16. Bekers

Veel verschillende bekers en glazen met leuke rietjes om uit te drinken. Het zal je verbazen hoe gelukkig je wordt van zoiets kleins.

17. Hygiëne

Overtuig iemand om je benen te scheren. Wanneer je normaal altijd met gladde benen door het leven gaat, is dit het beste gevoel ter wereld. En ja, met die buik kan je het zelf zo lastig…

18. Kleurboeken voor volwassenen

Kinderachtig, nee joh. De tijd gaat ineens méga snel wanneer je bezig bent met het inkleuren van plaatjes. En er bestaan toch geestige kleurboeken voor volwassenen. wat dacht je van het piemelboek? Kijk maar eens op ons zusje Famme.nl.

19. Mobiele mani- en pedicure

Trommel je vriendinnen op en houd eens in de zoveel tijd een mani- en pedicure middag. Een vers lakje nagellak op je teennagels doet wonderen voor je stemming.

Één ding is zeker: je hebt tijd genoeg om over het geboortekaartje na te denken. Laat je inspireren door deze 15 leuke en originele geboortekaartjes

PregnantChicken

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
19 essentials voor als je zwanger bent en bedrust moet houden
Sluiten