Zwanger 2 okt 2018 Marleen Staal

Handige beautytips voor de herfst als je zwanger bent

De herfst komt altijd te vroeg, maar de koelte van de regen is toch wel fijner dan tropische temperaturen als je zwanger bent. Smeer je je in de zomer een ongeluk, in de herfst kan het weer allemaal wat minder. Nou, niets is minder waar. Zeker in de herfst moet je goed voor je huid zorgen. 

Je huid (überhaupt je lichaam) is een neverending story tijdens je zwangerschap. Die verandert echt per dag, wat zeggen we: per minuut. Dus die moet je extra goed verzorgen, zeker nu het kwik daalt en je huid makkelijk kan uitdrogen door de wind en kou. Deze beautytips verzamelden we voor je, zodat je fris en fruitig door de herfst kan wandelen.

Olie

Alsof de overgang van zomer naar winter mentaal niet al zwaar genoeg is (tenzij je houdt van de frisse kou), verandert je huid ook mee. Droge plekjes, roodheid, kortom: weg summerglow.

Wat in de zomer heel goed werkt  voor je huid, kan in de winter heel anders zijn. Zeker in de herfst kun je daarom het beste overstappen op verzachtende reinigingsproducten, speciaal voor de gevoelige huid. Gebruik liever geen zeep of schuimende cleanser, omdat deze belangrijke olien uit de huid halen. In plaats daarvan kun je eens producten op oliebasis proberen. Je huid kan wel wat extra vocht gebruiken nu het weer kouder wordt.

Over olie gesproken: olijfolie is een natuurlijk middeltje dat heel makkelijk make-up verwijdert. Het is lief voor je tere huid en bevat niks anders dan wat Moeder Natuur je geeft. Het proberen zeker waard als je vaak last hebt van een rode, gevoelige huid na je gezicht reinigen.

Niet te vaak wassen

Te vaak je gezicht wassen is niet goed voor je huid. Het natuurlijke laagje dat op je huid ligt, kan geïrriteerd raken. Als je toch graag elke dag doucht, probeer dan met milde douchegel te wassen. Hetzelfde geldt voor je gezicht. Heftige peelings of harde producten doen je huid vaak meer kwaad dan goed, dus probeer die lekker achterwege te laten. Maak in plaats daarvan af en toe zelf een avocadomasker tijdens een avondje warm binnen op de bank.

7x briljante beautyhacks met babyolie

Zonnebrand

Hè, in de herfst? Ja zeker! Ook op bewolkte dagen of een koude, maar heldere dag in de herfst kan UV-straling je huid schaden. Voordeel van met zonnebrand blijven smeren: je ruikt stiekem altijd naar de zomer! Blijf lekker smeren dus. Of investeer in ieder geval in een dagcrème met een goede SPF-factor.

Melkbad

Trakteer jezelf heel luxe op een melkbad met – jawel – havermout. Het helpt tegen een jeukende huid, een bekend zwangerschapskwaaltje. En laat je huid nu extra gevoelig zijn voor irritatie, met al die dikke truien en jassen. Een luxe oppeppertje. Nu hoef je geen liters melk in te slaan, een warm (niet heet!) bad met een flinke scheut melk kan al verlichting geven.

Sulfaatvrije shampoo

Glanst je sunkissed haar in de zomer nog volop, tijdens gure dagen kan het behoorlijk pluizen en uitdrogen. Je haar met een all natural shampoo wassen is misschien een grote overstap om in één keer te maken, maar als je goed kijkt op het label van je favo shampoo kun je al verschil maken. Zit er sulfaat in? Probeer deze herfst dan eens over te stappen op sulfaatvrije shampoo. Je haar wordt er zachter van.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Handige beautytips voor de herfst als je zwanger bent
Sluiten