De baby 14 jan 2018 Sterre Touw

Yuk vies! Zo belangrijk is het om de badspeeltjes droog en schoon te houden

Badspeeltjes zijn vaak ideaal om het badderen leuk te maken voor je kindje. Maar toch zijn er negatieve kanten aan die onschuldige speeltjes. Wanneer je ontdekt hoe vies je badspeelgoed daadwerkelijk is, zul je nooit meer op dezelfde manier naar dat lieve badeendje op de badrand kijken. 

Op verschillende filmpjes op YouTube is te zien dat veel badspeeltjes water vasthouden en dat er niet na het badderen wordt uitgehaald. Je hebt het namelijk al druk genoeg moet het afdrogen en aankleden van je kindje. Toch kan dat nogal schimmelachtige gevolgen hebben. Misschien herken je het zelf wel. De eendjes met hun gaatje onderin vangen veel water. Als je het water eruitspuit komt er zwart derrie mee.

LEES OOK: Wedden dat jij je baby nog nooit op deze manier gebadderd hebt?

Badspeeltjes zo vies

In een korte video van YouTube-gebruiker Jack Toepfer, getiteld ‘Gooi je badspeelgoed weg!’, wordt een schattige klein piratenfiguurtje leeggemaakt in de gootsteen. En wat komt eruit? Heel veel zwarte stukjes, schimmel dus. Je hebt na het zien van de video spontaan de neiging om je badspeelgoed in de prullenbak te gooien. Badderen doe je namelijk om schoon te worden.

Zijn schimmels gevaarlijk?

Spuitspeeltjes zijn een groter risico dan bijtspeelgoed. Hoewel er een hoop schimmel te vinden in in speelgoed zoals bijtringen en badeendjes als je ze opensnijdt, zijn de spuitspeeltjes nog viezer. Het spuit namelijk schimmel mee het badwater in en dat is iets wat we liever niet willen. Van schimmel worden kinderen niet snel ziek, maar als baby’s gevoelig zijn voor schimmels kun je de speeltjes beter weggooien en vervangen tot waterdichte speeltjes. Het gaat dus meer om de hygiëne dan om de gezondheidsrisico’s van de schimmels.

LEES OOK: Van wanneer tot hoe: alles over je baby in bad doen

Tips voor schone badspeeltjes

Nu reist alleen nog de vraag: hoe houd je ze dan wel schoon? Met deze tips krijg je nooit meer te maken met die vieze zwarte prut.

  • Zorg dat je de speeltjes buiten de badkamer bewaart, zodat ze goed kunnen opdrogen
  • Was de speeltjes mee in de vaatwasser (goed leegspuiten)
  • Kies voor speeltjes die niet veel water vasthouden
  • Koop regelmatig nieuwe badspeeltjes

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Yuk vies! Zo belangrijk is het om de badspeeltjes droog en schoon te houden
Sluiten