De baby 30 mei 2018 Maaike Kooijman

Opgelet! In badeendjes en ander speelgoed zitten meer bacteriën dan je denkt

De eerste keer dat je baby in bad gaat, meestal al twee of drie dagen na de geboorte, is meteen al een eerste mijlpaal. En de fun gaat er nooit vanaf: elke keer dat je je baby ziet spetteren in een teiltje (of, later, in een echt bad) is weer even smeltwaardig. 

Badeendjes

En ja, ook foto’s met badeendjes doen het goed in het fotoboek (of op Instagram). Toch kun je daar beter voorzichtig mee zijn. Volgens onderzoek zitten er namelijk zoveel bacteriën in de ‘buik’ van het speelgoed dat de hoeveelheid gevaarlijk genoeg kan zijn om je kindje in het ziekenhuis te laten belanden.

Je badkamer is sowieso niet bepaald de meest hygiënische plek in het huis – hoe paradoxaal dat ook klinkt. Ondanks dat een douche of bad je heerlijk schoon laat voelen, zorgt de combinatie van water en luchtvochtigheid ervoor dat de badkamer een perfecte plek is voor bacteriën om te groeien. En de badeendjes zijn van bepaald materiaal gemaakt zodat ze die bacteriën heel erg aantrekken.

LEES MEER: DIY: Badproducten voor de baby

Geen gat in de onderkant

En dat niet alleen: het type plastic dat gebruikt voor speelgoed van flexibel plastic, geeft een bepaalde vorm van koolstof af, dat de groei van micro-organismen zelfs stimuleert. Ook het vuil van je baby en van de badproducten die je gebruikt, dragen bij aan de groei van schimmels. Eh, bah?

Gelukkig horen niet alle badeendjes bij the dark side: als je badspeeltjes zoekt die geen opening hebben waar het water in kan, zit je al een stuk beter. De bacteriën groeien namelijk vooral binnen ín het speelgoed, waar je natuurlijk niet kunt schoonmaken. Zijn we toch een beetje gerustgesteld.

Babble.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Opgelet! In badeendjes en ander speelgoed zitten meer bacteriën dan je denkt
Sluiten