Tips om het babyzwemmen net wat makkelijker te maken

Ik had het tijdens de zwangerschap al in mijn hoofd. Babyzwemmen. Dat leek me heerlijk. Samen lekker knuffelen en spelen in het warme water. Ik had er een heel idyllisch beeld bij. Ik kon ook niet wachten om ermee te gaan beginnen. Wat speurwerk waar het ergens in de buurt kon en hup, op naar het babyzwemmen.

Tot zover het idyllische beeld. Want een half uurtje babyzwemmen vergt nogal wat voorbereiding. Als je met je baby op pad gaat, dan zeul je nog al wat mee. En bij het babyzwemmen komen daar nog extra dingen bij voor je baby en daarnaast ook nog een tas voor jezelf.

Zooi

De auto ingeladen, op naar het zwembad, om daar weer alles uit te laden. Kinderwagen, tas voor baby, luiertas voor voeding, tas voor mezelf. Om dan in een bomvolle kleedkamer te komen. Want je bent natuurlijk niet de enige die al die zooi meezeult. Plekje gevonden, en dan…

Hier wat tips en trucks om het babyzwemmen net even wat makkelijker te maken. Het is er al bloedheet, je zweet enorm. Dus om het zweten van de stress te tackelen, hier wat handigheidjes.

LEES OOK: 7 super leuke dingen om samen met je baby te doen

Tips babyzwemmen

Thuis aankleden

Zorg dat je zelf al in de zwemkleding bent. Ik deed altijd thuis de badkleding al aan. Makkelijke kleding erover. Als je dan in de kleedkamer kwam, scheelde dat al tijd. En hoe minder lang je in de warme ruimte hoeft te zijn, hoe beter. Maar waar jij zelf al helemaal zwembadproof bent, laat je dat voor je baby nog even achterwege.

Maar niet de baby

Ga niet thuis al je baby volledig in de zwemkleding doen, want als er geplast wordt, dan heb je geheid de kleertjes nat.
Een zwemluier is leuk voor het zwemmen, maar het is niet echt een plasstopper. Het is vooral handig, dat als je baby poept, dat het dan in de luier blijft zitten.

Uitpakken

Je baby laat je nog lekker in de kinderwagen liggen, totdat je alle spulletjes die je nodig hebt, uitgestald hebt. Grote warme doek op het aankleedkussen, handdoek, kleertjes, schone luier etc. Als je alles klaar hebt, dan kleed je je baby aan. Zwemluier en broekje. De badpakjes bij een meisje zijn zo snoezig, maar een los broekje is praktischer. Leg natuurlijk ook je eigen spullen allemaal klaar, want ook jij moet je na het zwemmen aankleden.

Voorraadplank

Mocht het nu krap zijn om je spullen uit te stallen, zet dan de kinderwagen vlak bij je. Die kan dan heel goed als ‘voorraadplank’ fungeren.

Badslippers

Onderweg naar het zwembad, badslippers aan! Buiten dat het hygiënischer  is, is het ook veiliger. Want je weet, bij een zwembad is het is glad. En uitglijden met je kind op je arm, dat wil je echt niet!

Genieten

Dan even een half uurtje genieten met je kleintje in het warme water. Liedjes zingen, knuffelen, onder water gaan. Het is echt heerlijk!

Aankleden

Na het zwemmen, aankleden! Eerst de natte kleertjes uit van je kindje. Dan wikkel je je baby lekker in de warme doek die je al klaargelegd had. Dan jezelf afdrogen en aankleden tot je ondergoed. Aangezien het zo warm is, dan kan dat prima. Je baby verder aankleden, en die leg je dan weer heerlijk in de kinderwagen. Dan kun jij je in alle rust verder aankleden.

Waterproof

En daarna fatsoeneren. Zorg dat als je mascara op hebt, dat deze waterproof is. En gooi een kam voor jezelf in je tas. Zodat je niet zoals ik, als een panda met een ontploft kapsel de deur uit loopt. ☺

Veel zwemplezier!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tips om het babyzwemmen net wat makkelijker te maken
Sluiten