Waarschuwing! Deze babysokjes met rammelaar zijn mogelijk gevaarlijk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft zojuist een waarschuwing van Primark verspreid. Het gaat om rode babysokjes met een rammelaar in de vorm van een rendier erop. 

De schattige babysokjes zijn van 19 t/m 25 oktober verkocht bij de Primark. Het bruine gewei van het rendier kan loslaten. Als je baby dat in zijn mond stopt, kan hij stikken. Er is niet bekend hoeveel rendiersokken er zijn verkocht en of er al incidenten geweest zijn. Maar een gewaarschuwd moeder telt voor twee!

Wat moet je doen als je baby stikt?

Een ongelukje is zo gebeurd. Of het nou een rendiertje op een sokje is, een knikker die je nieuwsgierige baby op de grond gevonden heeft of een stukje druif: er bestaat altijd een kans dat iets in zijn keel blijft steken. En dan is het handig om te weten wat je moet doen. Check deze video om er in 41 seconden achter te komen.

Natuurlijk is zo’n video leuk en aardig, maar je schrikt je natuurlijk helemaal te pletter als je baby verstikkende geluidjes maakt. Wil je voor je gevoel beter voorbereid zijn? Overweeg een EHBO-cursus voor kinderen of lees het boek Pas op, kijk uit.

Opletten blijft belangrijk. Peuter (2) overleden na eten van Babybel: zo zorg je ervoor dat je kind zich niet verslikt

Niets meer missen? Like ons!

Reageer op artikel:
Waarschuwing! Deze babysokjes met rammelaar zijn mogelijk gevaarlijk
Sluiten