Baby’s haren wassen: zo vaak moet het echt gebeuren

Zelf vinden we niks lekkerder dan fris gewassen en verzorgd haar. Maar een baby’s haren wassen, hoe vaak moet dat eigenlijk? Wij hebben het antwoord!

Baby’s haren wassen

Je baby’s haren wassen met shampoo doe je het liefst niet meer dan twee tot drie keer per week. Het lijkt misschien gek, maar vaker wassen zorgt voor een jeukende en droge hoofdhuid. Niet fijn! Houd het dus lekker bij maximaal drie keer per week. Je kunt de haren wassen op het moment dat jij je baby in bad doet. Gebruik hierbij altijd een milde babyshampoo.

LEES OOK: Zo vaak zou je het speelgoed van je baby echt moeten wassen

Het hoofdje vlug afdrogen

Baby’s verliezen al snel lichaamswarmte via hun hoofd. Een natte hoofdhuid zorgt voor nog meer afkoeling. Het is dan ook een goed idee om het hoofdje na het wassen zo snel mogelijk af te drogen.

Nooit te vroeg met wassen

Waar het het wassen van babyhaar betreft, kun je overigens niet vroeg genoeg beginnen. Sterker nog, in het ziekenhuis gebeurt het al dat ze na de geboorte een baby’s haren wassen. Zo worden meconium en andere vloeistoffen weggespoeld.

LEES OOK: Wedden dat jij je baby nog nooit op deze manier gebadderd hebt?

Ook bij vroeggeboren baby’s kunnen de haren gewassen worden. Verpleegster en specialist Christi Schernecke van Denver Hospital: ‘Premature baby’s kunnen gewassen worden via een inbaker badje. Dan kunnen ook meteen de haren gewassen worden met een milde shampoo.’

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Baby’s haren wassen: zo vaak moet het echt gebeuren
Sluiten