Baby’s die met kerst of nieuwjaar zijn verwekt hebben deze voordelen

Lijkt het je geweldig om zwanger te worden tijdens de feestdagen? Dan zul je blij zijn met de wetenschap. Het blijkt namelijk dat kinderen die negen maanden na de mooiste tijd van het jaar geboren worden een aantal voordelen hebben!

Hoewel elk kind en elke zwangerschap natuurlijk anders is, blijkt nu uit onderzoek dat kinderen die tijdens de feestdagen verwerkt zijn extra slim zijn. Maar liefst negen procent van alle baby’s is verwekt in de koude decembermaand. Dat snappen we natuurlijk wel, want niets is fijner om dan lekker tegen je lief aan te kruipen.

Feestelijk zwanger worden

Natuurlijk zijn kerstmis en nieuwjaar feestelijke gelegenheden die stelletjes dichter bij elkaar brengen. De baby’s die hier uit voortkomen hebben meer succes op school en zijn vaker gezond. We moeten daarbij wel in ons achterhoofd houden dat het onderzoek gebaseerd is op de grote lijnen. Toch zijn de bevindingen behoorlijk interessant; vooral voor koppels die deze kerst even extra van elkaar – ehm – willen genieten.

LEES OOK: Krijg jij een decemberbaby? Dit zijn alle leuke feitjes en weetjes!

Goed op school

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Toronto en Northwestern zijn baby’s die in september zijn geboren meer succesvol in hun academische loopbaan dan kinderen die in andere maanden zijn geboren. Ze onderzochten gegevens van 1 miljoen kinderen die in Florida tussen 1994 en 2000 zijn geboren, zoals schoolcijfers en cito-scores. Omdat ze jarig zijn in september, zijn ze meestal een jaartje ouder dan hun klasgenoten. En die ‘volwassenheid’ heeft zo zijn voordelen. Ze hebben namelijk ietsje langer de tijd gehad om zich cognitief te ontwikkelen.

Zonneschijn

Het bevallen in september heeft ook een hoop voordelen voor de gezondheid van je baby. De moeders worden namelijk aan het eind van hun zwangerschap blootgesteld aan het zomerse zonnetje. Op deze manier krijgt de baby een ruime hoeveelheid vitamine D tot zich. Dat is een fijne bijkomstigheid, maar het betekent dus wel dat je de laatste maanden kreunend en steunend in het hete weer zal moeten doorbrengen. Ai.

No stress

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu gaat stressen over het feit dat je een septemberbaby wil hebben. Bovendien zijn de feestdagen al druk genoeg. Uit een eerder onderzoek, bleek dat vrouwen 40 procent minder kans hebben zwanger te worden als ze gestrest raken, dus zorg ervoor dat je het rustig aan doet terwijl je weg droomt over je gezonde en slimme baby in september. En natuurlijk niet vergeten te genieten van al het lekkere eten en het samenzijn tijdens de feestdagen!

LEES OOK: 10 verrassende redenen waarom het stiekem rockt om zwanger te zijn tijdens kerst

Romper.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Baby’s die met kerst of nieuwjaar zijn verwekt hebben deze voordelen
Sluiten