Zwanger 27 nov 2018 Daphne de Groot

Deze 10 ‘babynamen’ zijn verboden over de wereld (en dat is maar goed ook)

Er zijn mensen die altijd ander dan anders willen zijn. En nu kunnen we best begrijpen dat je je kind geen Mees of Julia wil noemen (de populairste Nederlandse babynamen van 2018), maar sommige mensen schieten wel heel erg door in ‘bijzonder’ willen zijn. 

Het gevolg is een hilarisch lijstje van mensen die deze namen er door wilden drukken bij hun regering, maar helaas niet heel ver kwamen. En gezien de ‘namen’, denken wij alleen maar: wat een zegen voor deze kinderen. Lees en huiver.

1. Talula Does the Hula From Hawaii

In de eerste instantie kwamen de ouders van dit meisje nog weg met deze naam ook. Toen het meisje negen werd, was een familielid het echter zat en stapte naar de rechter om de naam te laten veranderen. De enige vraag die overblijft: heeft de inmiddels 18-jarige Talula er een veelbelovende hula-carrière aan overgehouden?

2. Superman

Nope, in Zweden zit het er absoluut niet in dat je je kind Superman noemt. Elke naam moet van tevoren goedgekeurd worden door de gemeente. “First names cannot be approved if they can cause offense or can be supposed to cause discomfort for the one using it, or names which for some obvious reason are not suitable as a first name.”

3. Anus

Denemarken is ook strikt als het aankomt op babynamen. Je moet een van de 7000 goedgekeurde namen kiezen, of anders goedkeuring vragen voor de naam van je keuze. Ik kan me niet voorstellen dat je je kind Anus zou willen noemen, en Denemarken is het met me eens. Deze naam staat specifiek op de lijst met verboden namen. Betekent dat dat iemand deze naam daadwerkelijk een keertje heeft aangevraagd..?

4. Osama Bin Laden

Een Turks koppel in Duitsland wilde hun kind vernoemen naar een van de bekendste terroristen in de geschiedenis. De regering weigerden dit gelukkig, omdat een naam daar niet aanstootgevend mag zijn. En terecht ook!

LEES OOK: Ai, deze populaire Engelse babynamen hebben een wel heel lullige betekenis

5. Mona Lisa

Heb je een bewondering voor dit meesterwerk van Leonardo da Vinci? Jammer als je in Portugal woont, want je mag je kinder niet naar vernoemen. Portugal heeft een lijst van 80 pagina’s lang met 2,000 namen op de ‘afgewezen’-lijst.

6. Christmas Day

Stel, kerst is voor jou de mooiste tijd van het jaar. Hoe mooi als je daar een dagelijkse herinnering aan hebt? Nou, niet in Mexico. Daar is het hartstikke verboden. Als we heel eerlijk zijn, is dat wat ons betreft ook niet zo erg.

7. Fañch

Dit heeft eigenlijk nog niet eens zoveel met de naam te maken, maar meer met de letter ñ. In Frankrijk werd deze naam verboden, omdat deze letter niet erkent wordt in de Franse taal.

LEES OOK: De populairste babynamen van 2019: dit wordt de top 10

8. Queen

Naast Queen, zit je in Australië ook fout met Prince, King, Judge, Christ en zelfs Duke.

9. @

Veel landen verbieden het om je baby enkel een cijfer of symbool te geven als naam en China is hier niet anders in. Een Chinees koppel vond het leuk dat wanneer je ‘@’ uitspreekt in het Chinees (uitgesproken als ‘at-ta’), dit een beetje klinkt als ‘hou van jou’. De gemeente vond het minder grappig en de naam werd geweigerd.

10. Nutella

Het smaakt heerlijk op beschuit, fruit, brood en zelfs crackers, maar de Franse regering vond het te zoet om de naam te worden van een meisje. In 2015 wilde een koppel hun dochter naar de chocoladepasta vernoemen, maar werden halt gehouden. De rechter stelde dat de naam kon leiden tot pesterijen.

Wat? Deze heel gewone babynamen zijn verboden in het buitenland.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 10 ‘babynamen’ zijn verboden over de wereld (en dat is maar goed ook)
Sluiten