19x de mooiste babynamen geïnspireerd op de zomer

We hebben al onze hoop gevestigd op een heerlijke nazomer, maar feit is wel dat de herfst met rasse schreden nadert. Dat doet een beetje pijn ja – wij vinden het ook niet leuk om op te schrijven. Maar: zomer is ook een beetje een state of mind (zet dat maar op een tegeltje ja). 

Als je je baby een naam geeft die iedereen herinnert aan de zomer, heb je altijd een zonnetje in huis – zonder dat je er ook maar enige moeite voor hoeft te doen. En nouja, vooruit: ook omdat op de zomer geïnspireerde babynamen gewoon heel erg leuk zijn. We hebben alvast een paar mooie voor je uitgezocht.

1. Summer

Ja inkoppertje natuurlijk, maar deze moet natuurlijk op nummer één. En niet alleen omdat dit het personage is van Zooey Deschanel in 500 days of Summer, een van de leukste films ooit.

2. June

Om voor de hand liggende redenen. En de grote liefde van Johnny Cash heette zo, wat ook best wel cool is. De naam is afgeleid van het Latijnse Juno, wat godin van het huwelijk en koningin van de goden betekent (ook best cool, ja).

3. Soleil

Frans voor zon (we zeggen het er maar even bij). En in het Frans klinkt eigenlijk alles sjiek.

4. Sunny/Sonny

Het is toch onmogelijk een hekel te hebben aan iemand met zo’n naam? Je kan er ook Sunnery van maken – naar die ene dj, jeweetwel.

LEES OOK: Dit zijn de 19 mooiste babynamen geïnspireerd door de natuur

5. Samson

Is Hebreeuws voor zon en klinkt gewoon heel stoer.

6. Suvi

Is Fins voor ‘zon’. Je hoopt nu toch meteen dat je een meisje krijgt zodat je haar die naam kan geven?

7. Moana

Betekent ‘zee’. Kan niet anders dan een surfchick worden later.

8. Mehri

Is Perzisch voor ‘zon’ én een heel originele jongetjesnaam.

9. Solana

Spaans voor ‘zonneschijn’. Moet je wel beetje voorkomen dat het op z’n plat Amsterdams wordt uitgesproken, want ‘Soláááána eten’ klinkt meteen een stuk minder exotisch.

10. Suma

Een prachtige Britse naam die betekent: ‘geboren in de zomer’. Maar wij vinden dat je ‘m ook gewoon kan inzetten voor winterkindjes.

11. Ruby

Robijn is de geboortesteen van de maand juli. Robijn vinden we ook prachtig, maar als je dat teveel aan wasmiddel doet denken, is Ruby misschien een mooi alternatief.

12. Cain

Betekent ‘helder water’. En van helder water is het nog maar een kleine stap naar fantasieën over parelwitte stranden en wuivende palmbomen.

13. July/Julian

Naar de mooiste zomermaand.

14. Leo

De meeste zomerkindjes hebben het sterrenbeeld leeuw. Je kan ook losgaan met variaties als Leonard(o), Leonidas of Leonie.

LEES OOK: Holy dragon: deze Game of Thrones babynamen zijn perfect voor jouw meisje

15. Dax

Betekent in sommige talen ‘water’ en is tevens een plaats in Frankrijk. En ieder willekeurig plaatsje in Frankrijk = vakantie.

16. Skye

Voor als je ‘Rainbow’ en  ‘Starlight’ net een tikkie te hippie vindt.

17. Lucy

Deze naam is bezig aan een comeback en we snappen wel waarom. Betekent ‘licht’.

18. Oceana

Dit klinkt toch als een prinsessennaam?

19. Cyrus

Betekent ook ‘zon’. Hugh Dancy en Claire Danes noemden hun zoontje zo, dus je bent in ieder geval in goed gezelschap.

Ook een instant vakantiegevoel: je kind een Italiaanse naam meegeven. 

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
19x de mooiste babynamen geïnspireerd op de zomer
Sluiten