De baby 17 nov 2017 Melissa Eissens

Boys will be boys: supertoffe inspiratie voor jongenskamers

Bezig met het inrichten van de babykamer voor een jongen? De baby heeft een plek nodig om te slapen, te spelen en waar de luier verschoond kan worden. Dit is de basis, maar hoe voeg je deze elementen bij elkaar zodat het een hippe kamer wordt? Het is makkelijker dan je denkt! Wij geven je 11 voorbeelden.

1. Jungle Book Thema

Een wilde muurschildering met bomen en dieren zorgt voor een echte jungle vibe in de babykamer. Zorg er wel voor dat de andere muren rustiger zijn zodat het niet té druk wordt.

2. Grafische stickers

Wees niet bang om kleur en figuren te gebruiken in de babykamer. Deze grafische stickers komen in allerlei vormen en maten en geeft een kunstzinnige sfeer. Het handigste is natuurlijk dat je ze er zo weer af kunt halen!

3. Hout effect

Een houten behang geeft een gezellige sfeer in de kamer. Combineer dit met veel dierenknuffels en houten meubels en je creëert het buitendeurse gevoel.

LEES OOK: Waarom het niet erg is dat je anders tegen je baby praat dan tegen een volwassene

4. Rust

Wanneer je liever voor een rustige babykamer gaat is wit de ideale kleur. Wil je dat hemelse gevoel ervaren? Kies dan ook voor lichte muren en meubels.

5. Moderne print

Prints zorgen er altijd voor dat je babykamer onverwachts leuk wordt! Gebruik één muur en kleuren met een koele ondertoon om de rust in de kamer te behouden.

6. Minimalistisch

Liever geen gekke prints of felle kleuren in de kamer? Kies dan voor een minimalistische stijl. Houd de kamer zo simpel mogelijk zodat jouw baby zelf de show kan stelen.

7. Woestijn effect

 

Cactussen, metalen lampen en een koeienhuid kleed geven het gevoel alsof je een woestijn binnenkomt wandelen.

LEES OOK: Column: Dé 7 tips die je wilt lezen als je gaat roadtrippen met je baby 

8. Sterrenhemel

Kun je ook niet genoeg krijgen van kamers met een sterrenhemel? Plak zoveel mogelijk sterren op het plafond voor een magisch effect.

9.

 

Een babykamer die donker is hoeft niet somber te zijn. Kies voor een leuk geprint tapijt en voor pastelkleuren op de donkere muur en je zult zien dat de kamer wordt omgetoverd tot een knusse ruimte!

10. Boekenkast muur

Boekenkasten zijn niet alleen handig voor in de woonkamer of de werkkamer, maar ook voor de babykamer! Je kunt het gebruiken als opbergkast en daarnaast geeft het ook nog een gezellig huiselijk gevoel.

11. Natuur effect

Breng alles wat je aan de natuur doet denken naar binnen en plaats het in de babykamer! Combineer drukke prints met rustige prints voor een realistisch effect.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Momtastic

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Boys will be boys: supertoffe inspiratie voor jongenskamers
Sluiten