De baby 31 dec 2017 Melissa Eissens

Deze briljante mamahacks maken je leven makkelijker

Omdat we als ouders onze handen al vol hebben aan een baby, zijn alle tips om het makkelijker te maken van harte welkom. Daarom zetten wij wat handige babyhacks voor je op een rijtje.

1. Voorkom zere handen


Neem een stukje van een foam roller en snijd deze voor een stukje door. Plaats hem om het handvat en je zult nooit meer last hebben van pijnlijke handen of blaren.

2. Verf zonder knoeien


Laat je kinderen gemakkelijk met verf spelen zonder dat dit in kleding of tapijt terecht komt. Stop een blaadje met een paar druppels verf erop in een afsluitbare zak. Nu afwachten wat voor kunstwerk er gemaakt wordt!

3. Zandvrije veilige plek voor je baby


Zelfs een strandhanddoek, hoe groot dan ook, is geen garantie van een zandvrij plekje op het strand. Gebruik een hoeslaken en het wordt al een stuk beter!

4. Verboden baby terrein


Is er een plek in huis waar je baby niet mag komen, omdat het er misschien niet helemaal veilig is voor je uk. Maar moet jij er wel regelmatig zijn? Dan is het gedoe met touwtjes en knoopjes niet ideaal. Een hondenhalsband is de oplossing.

5. Heel makkelijk setjes opruimen


De babykleertjes op een makkelijke en georganiseerde manier opruimen: setjes maken! Je hoeft alleen nog maar een la open te trekken en daar een bolletje aan kleding uit te halen. Kijk op de foto hoe je dit in elkaar rolt.

LEES OOK:Deze 6 handige haarstijl hacks zijn ideaal voor drukke mama

6. Eigenlijk heel logisch


Eigenlijk is het best logisch, om alle verschoon spullen bij elkaar te houden. Maar toch doen we het niet altijd, en lopen we van de ene kast naar de andere om spullen bij elkaar te rapen. Zoek een leuke mand en maak dit de ‘verschoningsmand’.

7. Laat de speen niet langer rondslingeren


Ben je het ook zat om steeds maar spenen kwijt te zijn, die je later onder een bank of kast vandaag tovert? Een speen past precies in een plastic saus bakje. Zo hoef je ook niet iedere keer de speen af te wassen zodra je die op een andere oppervlak heb gelegd.

8. Bescherming tegen de zon


Wanneer je je baby even buiten in de frisse lucht wil laten spelen op een zonnige dag, is het niet nodig om een speciale parasol te kopen. Wat je wel nodig hebt, heb je gewoon al in huis! Een hoeslaken kun je prima gebruiken om je baby tegen de zon te beschermen.

9. Haakje voor de slabbers


Op de achterkant van het kinderstoeltje van je kind kun je een haakje op plakken, waar je vervolgens de slabbetjes aan kunt hangen. Op deze manier heb je eigenlijk altijd een slabbetje bij de hand tijdens het eten. Voorkom op deze manier snel ongelukjes en vlekken.

10. Foam rollers voor de trampoline


Ben je in het bezit van een trampoline en ben je ook bang dat er kleine kindervingertjes tussen de haakjes vast blijven zitten. Dan zijn foam rollers een veilige oplossing.

11. Zeep besparen


Vindt jouw kind het leuk om zelf zijn handen te wassen? Hartstikke goed natuurlijk. Om te voorkomen dat er teveel zeep doorheen gaat kun je een elastiekje om het pompje wikkelen. Zo krijg je genoeg zeep per pompje op je hand.

LEES OOK: Wat is ontzwangeren? En vooral: hoe lang duurt dat?!

Buzzfeed

Reageer op artikel:
Deze briljante mamahacks maken je leven makkelijker
Sluiten