Susan Dalstra
Susan Dalstra De baby 16 aug 2017

6 redenen waarom er niets leuker is dan moeder van een baby zijn

Hoe vaak je ook wenst dat je eindelijk van die gebroken nachten en dramatische huilbuien af bent; stiekem zouden we het liefst willen dat onze baby’s voor altijd baby’s blijven.

Baby’s staan synoniem aan schattig (hallo bolle wangen, grote ogen en mini-vingertjes), maar hebben gek genoeg niet altijd een beste reputatie. Dat zou zomaar te maken kunnen hebben met de eindeloze stroom poepluiers en slapeloze nachten. En eerlijk: hoe vaak fantaseer je over de tijd dat je eindelijk een echt gesprek kan voeren met je kind? Of dat jullie samen naar de film kunnen? Als ouder leef je van mijlpaal naar mijlpaal en is het geweldig je kind te zien opgroeien, maar daardoor loop je wel het risico dat je niet optimaal geniet van de babyfase. Want geloof ons: ooit komt er een tijd waarin je wenst dat je kind weer even dat kleine baby’tje is. Om die fase nu al te koesteren: 6 redenen om volop te genieten van deze babyfase.

LEES OOK: 12 prachtfoto’s van het bijzonderste moment EVER: de allereerste keer dat je je baby ziet

1. Een baby aankleden is het leukste wat er is

Dit is het moment om helemaal los te gaan met schattige rompertjes, matching pakjes en je iedere keer weer te verkneukelen om die lieve sokjes. Je kan je baby alles aantrekken wat jij mooi vindt en dat is heerlijk, want er komt een periode dat je daar misschien wel iedere dag strijd over hebt.

2. Maaltijden klaarmaken is een eitje

Is het niet ongelooflijk dat baby’s maanden en maanden achter elkaar hetzelfde kunnen eten? Het is een enorme luxe dat je nog niet hoeft na te denken over wat je nu weer moet koken zonder oorlogsvoering aan tafel en pasta die van het plafond druipt.

3. Baby’s zijn nog lekker mobiel

In de eerste maanden kun je je baby praktisch overal mee naartoe nemen. De essentiële dingen inpakken, goed aankleden en je bent klaar om te gaan. Wanneer je baby 90% van de tijd slaapt, kun je die kleine makkelijk meenemen naar een restaurant, als je gaat shoppen, op een roadtrip… Als je heel avontuurlijk bent, kun je je baby zelfs mee het vliegtuig in nemen zonder een extra ticket te betalen. Probeer dit te doen als ze nog heel klein zijn en voordat ze het vliegtuig kunnen terroriseren door op en neer door het gangpad te rennen.

4. Baby’s ruiken heerlijk

De poepluiers natuurlijk daargelaten.

5.  Baby’s zijn makkelijk te entertainen

Investeren in duur speelgoed is die eerste maanden echt nog niet nodig. Een baby kan zich uren vermaken door alleen al naar het plafond of je neusvleugels te staren.

6. Ongelimiteerde knuffels

Misschien wel het allergrootste voordeel van baby’s: je kan dagenlang knuffelend met ze doorbrengen zonder dat ze je liefkozingen ontwijken alsof je een besmettelijke ziekte hebt. Zodra die dag zich aandoet, ga je vanzelf mijmeren over een tweede.

Hoe heerlijk de babyfase ook is: die gebroken nachten kunnen we missen als kiespijn. Deze 30 dingen herkent iedere moeder met een slaaptekort.

Nog meer van dit soort inspirerende artikelen lezen? Like ons op Facebook en mis nooit meer iets!

Pregnant Chicken

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom er niets leuker is dan moeder van een baby zijn
Sluiten