De baby 26 feb 2018 Soraya Vogelaar

Babybed opmaken: alle do’s en don’ts op een rijtje

De babykamer is af en het bedje staat klaar. Maar hoe maak je zo’n babybedje op? Dit zijn de do’s en don’ts van een babybed opmaken op een rijtje.

Babybed opmaken: dit heb je nodig

– Matras
– Molton (water doorlatend)
– Hoeslaken van katoen of badstof
– Een katoenen laken
– Een deken van wol of katoen
– Een hydrofiele luier

LEES OOK: Bijten op het babybedje: zo leer je het je kindje gemakkelijk af

Zo maak je een babybed op

1. Molton

Doe de molton om het matras.

2. Hoeslaken

Doe het hoeslaken over de molton heen en stop het goed in. Het hoeslaken moet glad over de molton liggen.

3. Hydrofiele luier

De hydrofiele luier kun je leggen op de plek waar je baby’s hoofdje komt te rusten. Deze vangt babykwijl op. Die kan je dan dagelijks vervangen voor een nieuwe schone hydrofiele luier. Zo hoef je niet elke dag het babybed te verschonen. Je kunt eventueel ook een hydrofiele luier ter hoogte van de billetjes leggen. Dit beschermt het beddengoed tegen een doorlekkende luier.

4. Laken en deken

Zorg ervoor dat het laken een stukje onder het deken vandaan komt. Denk hierbij dat het ongeveer van zo’n 20 centimeter erboven uitkomt. Sla het laken om zodat het voor een deel over de deken valt.

5. Kort opmaken

Vanaf het voeteneinde, maak je het bed kort op. Alle stof die nog ‘over’ is van het laken en de deken, stop je onder het matras. Zo zit het stevig. Maar check ook even dat het matras nu niet omhoog veert bij het voeteneinde. Als dit wel gebeurt, kun je onder het hoofdeinde van het matras een deken leggen, zodat het hele matras weer gelijk ligt.

LEES OOK: Driewerf hoera voor co-slapers: er bestaat nu een bed voor vijf personen

Leg geen ‘extra’s’ en accessoires in het babybedje

Het ziet er super gezellig om het babybedje nog aan te kleden met allerlei extra’s. Denk aan extra dekentjes, kussens en knuffels. Maar dit kan je echt liever niet doen. Een baby kan hierdoor in verstikkingsgevaar komen.

Een babyslaapzak

Een alternatief voor het opmaken van een babybed, is een babyslaapzak. Hier lees je alles wat je moet weten over de babyslaapzak.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Babybed opmaken: alle do’s en don’ts op een rijtje
Sluiten