De mama 27 mrt 2017 Soraya Vogelaar

Wow! Zo ziet het eruit als een baby in de vruchtzak wordt geboren

Bij de meeste vrouwen breken de vliezen (oftewel de vruchtzak) tijdens de bevalling. Een heel enkele keer gebeurt dit niet en wordt de baby in de vruchtzak geboren. Wij kwamen een video tegen van zo’n unieke bevalling. Bijzonder!

Het gebeurt wel vaker dat de vliezen niet breken, maar dan gaat de vruchtzak tijdens de geboorte alsnog kapot. Het gebeurt maar in 1 op de 80.000 bevallingen dat de vruchtzak in tact blijft. En de kans dat dit wordt vastgelegd is nog kleiner.

LEES OOK: 10 bijzondere dingen die je baby in de baarmoeder doet

Kijkje in de buik

De Venezolaanse Jasmine Perez deelde de video zo’n twee jaar geleden op Facebook. Hij staat dus al een tijd online, maar dat maakt het filmpje niet minder bijzonder. Je ziet eigenlijk precies hoe een baby in de baarmoeder zit en hoe hij zich in de vruchtzak beweegt. Prachtig!

Volgens onderzoek kan papa bij de geboorte nog beter even wachten met het doorknippen van de navelstreng. Er wordt aangeraden om minimaal drie minuten te wachten, lees hier waarom.

RTL Nieuws

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wow! Zo ziet het eruit als een baby in de vruchtzak wordt geboren
Sluiten