Daphne de Groot
Daphne de Groot De baby 15 nov 2018

Met deze 8 producten houd je je baby lekker warm deze winter

Het is november en dat betekent één ding: de tijd van het voortdurend koud hebben staat weer voor de deur. En als wij ons al nauwelijks warm kunnen houden, hoe moet dat dan wel niet voor onze inieminie baby zijn? Daarom hebben we samen met onze columnisten een lijst vastgesteld van dingen die je moét hebben om deze barre herfst/wintertijd te overleven.

Elektrische kruik

Er zijn twee manieren waarop je een kruik kunt gebruiken. Om het bedje, de kleding of kinderwagen van je baby ‘voor te verwarmen’ of om je baby warm te houden als zijn temperatuur 36,7°C of lager is. Je hebt ook een heetwater-, gel- en kersenpittenkruik, maar de elektrische kruik wint bij onze columnisten. Je verwarmt deze kruik heel makkelijk door ‘m tien minuten op te laden. Als hij op de juiste temperatuur is stopt hij met opladen en ben je good to go. Voordeel: geen gedoe met (eng!) heet water. Nadeel: hij koelt sneller af dan heetwaterkruik.

Wollen slaapzak/romper/deken

Als het echt heel koud wordt is wol ontzettend fijn voor je uk. Kies wel een variant uit die niet prikt.

Slofjes/mutsje

De slofjes mogen natuurlijk in geen enkele babygarderobe ontbreken. Maar toch goed om nog eventjes te noemen! Zelf weet je ook: als je koude voeten hebt, word je nooit warm. Voor je baby geldt dit ook voor zijn hoofd. Een hoofddeksel is een echte muts-have dus (haha).

Inch blue
Wij zijn verliefd op deze slofjes van Inch Blue.

Berenpakje

Hoeft niet letterlijk een ‘berenpakje’ te zijn, maar hier bedoelen we een lekker grote, warme onesie mee die je over zijn kleertjes aandoet ipv een jas. Toen Marijn dit noemde kreeg ze al snel enthousiast bijval van de rest van de groep. ‘Ja! Wij hebben ook een berenpak! Gaat al drie kinderen mee en is echt onmisbaar!’, aldus ervaren moeder Henrike.

Berenpakje
Een berenpakje rules. Foto van columnist Marijn.

LEES OOK: Is je baby verkouden? Dit kun je doen om de klachten te verminderen

Voetenzak kinderwagen

Een voetenzak is een perfecte manier om de voeten van je baby onderweg warm te houden, bijvoorbeeld in de kinderwagen of Maxi-Cosi. Je moet het eigenlijk zien als een soort slaapzak voor overdag. Let wel op dat je een voetenzak koopt die past bij jouw kinderwagen.

Elektrisch kacheltje

Door een elektrisch kacheltje op de commode te zetten voor tijdens het verschonen, voorkom je heel wat kou-leed bij je kleine. Zeker fijn als je wat langer bezig bent omdat je die fijne spuitluier moet opruimen. Zet ‘m wel op veilige afstand ivm hitte bij de voetjes en onaangekondigde plasstralen…

Elektrische kachel
Columnist Afke is helemaal fan van haar elektrische kacheltje voor op de commode.

Handwarmer

We hebben het hier al eerder gehad over ‘verwarmende pads’. Het zijn eigenlijk een soort handwarmers (of voetenwarmer, kwam ik achter tijdens een heel koude Oud en Nieuw). Maar, je kunt je uk er ook heerlijk mee masseren over zijn kleertjes heen. Wordt ‘ie blij van!

LEES OOK: Moeder: ‘Heb je zelf geen kinderen? Houd je klep dan gewoon’

Beschermende crème

Zelf zit ik nu enigszins beschaamd op het werk met volledig vervelde lippen. De kou is funest voor je huid en lippen, ook bij je baby. Dus naast warm aankleden, is het ook slim een voedende creme te gebruiken. De tips van onze columnisten: ‘Op ’t Wangetje crème van Zwitsal, Weer en Windbalsem van Weleda of Bepanthen Verzorgende Crème.

De allerbeste tip van de dag

Gewoon lekker binnen blijven. I rest my case. 😉

Dit wil je ook weten: 7 geniale borstvoedingshacks waarmee jij warm de winter doorkomt.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze 8 producten houd je je baby lekker warm deze winter
Sluiten