De baby 14 dec 2018 Sterre Touw

Warm aankleden van je baby: waarom je het ook niet moet overdrijven

Tijdens de koude wintermaanden zijn veel moeders als de dood dat hun kleintje kou lijdt. Hoewel het de gezelligste maanden van het jaar zijn, zijn klappertandjes en blauwe lippen het laatste wat je wil. Toch kunnen we een beetje doorslaan in het warm aankleden van onze baby. En dat is gevaarlijk. 

Het is algemeen bekend dat je kinderen dikker moet aankleden in de winter dan jezelf. Baby’s zijn kleiner, hebben een snellere stofwisseling en niet zoveel energie om zichzelf warm te houden. Maar dat betekent niet dat ze 24/7 in een sneeuwpak moeten zitten. Volgens American Academy of Pediatrics, hebben ze slechts één of twee lagen kleding meer nodig dan een volwassene om warm te blijven.

Warm aankleden

Je wil ze zo goed mogelijk inpakken voordat je met ze naar buiten gaat. Maar teveel kleding zorgt voor oververhitting. Dat zorgt weer voor een hoger risico op wiegendood of uitdroging.

In de auto

Daarnaast is het het heel gevaarlijk voor je kind om een te dikke jas aan te hebben in de auto. Je hebt kans dat de autostoel ze niet genoeg beschermt als er sprake is van een botsing. Het lijkt misschien alsof je baby met een dikke jas nog steeds goed strak in het autostoeltje zit, maar de kracht die vrijkomt bij een autobotsing is te sterk. Dit zorgt ervoor dat de dikke kleding samendrukt en extra ruimte creëert tussen de baby en het autostoeltje. Met alle gevolgen van dien.

LEES OOK: 7 geniale borstvoedingshacks waarmee jij warm de winter doorkomt

Slapen

Als je je baby in bed hebt gelegd ben je misschien geneigd een extra deken over hem heen te leggen. Ook hier moet je mee uitkijken. Teveel dekens en te zware kleding zijn gevaarlijk in het bedje van je baby. De kans op wiegendood vergroot, omdat ze het te heet krijgen, maar ze zijn ook moeilijker te wekken. Dat is toch wel iets om op te letten.

Laagjes

Twijfel je over je het wel goed hebt gedaan en of je baby het niet te warm heeft? Dan kun je altijd even in zijn nek zijn temperatuur checken. Je kind is goed aankleden is belangrijk, maar pas dus op dat je niet te ver gaat. Laagjes is het keyword…

LEES OOK: Met deze 8 producten houd je je baby lekker warm deze winter

Romper.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Warm aankleden van je baby: waarom je het ook niet moet overdrijven
Sluiten