De baby 25 apr 2019 Rachelle Abbas

Je baby even snel voor een scherm zetten? Beter van niet!

Je baby even vermaken door wat aan te zetten op de iPad of tv,  zodat jij rustig de groenten kunt snijden (of vul maar in): we hebben het allemaal wel eens gedaan. En tuurlijk, inmiddels weten we ook allemaal wat schermtijd met je kind kan doen, maar zo nu en dan maakt het echt niet uit. Toch?

Helemaal geen schermtijd meer

De World Health Organization (WHO) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld wat betreft schermtijd. En daarin staat dat baby’s jonger dan 1 jaar helemaal niet mogen worden blootgesteld aan schermen. Kinderen tussen de 2 en 4 jaar mogen niet meer dan een uur schermtijd per dag hebben.

Deze richtlijnen zijn zo opgesteld om te zorgen dat de beperkende (en in sommige gevallen zelfs eliminerende) schermtijd voor kinderen onder de 5 jaar, zal zorgen dat onze kids zo gezond mogelijk op zullen worden gevoed. Júist in deze jonge jaren is het belangrijk dat bepaalde levensstijlen worden aangepast om te zorgen dat de gezondheid wordt verbeterd, kinderen van deze leeftijd ontwikkelen zich namelijk heel snel.

Meer dan schermtijd wegnemen

Het wegnemen of beperken van schermtijd is een deel van de oplossing, stellen de onderzoekers. Kinderen jonger dan 5 jaar zouden ook meer lichaamsbeweging en slaap moeten krijgen om betere gewoonten te ontwikkelen, zodat ziektes als obesitas worden voorkomen als de kinderen ouder worden.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je baby even snel voor een scherm zetten? Beter van niet!
Sluiten