Stelling: het is belangrijk dat een baby opgroeit met huisdieren

Kinderen die opgroeien met huisdieren, zouden minder last van allergieën hebben, een gezonder gewicht, minder stress en zouden beter zijn in het aangaan van relaties. Daarom is onze stelling van vandaag: het is belangrijk dat een baby opgroeit met huisdieren.

Al eerder deelden we op Famme waarom kinderen er profijt van hebben om tussen de huisdieren op te groeien. Dieren geven onvoorwaardelijke liefde, om maar een voorbeeld te noemen. Zo somde Dr. Gail Gross – expert op het gebied van menselijk gedrag, opvoeding en educatie – nog een paar voorbeelden op die menig ouder er van hebben overtuigd dat het een goed idee is om nú een huisdier te nemen.

Tijdens de zwangerschap

En dat advies begint al tijdens de zwangerschap. Volgens Canadees onderzoek is het namelijk hartstikke goed om een kwispelende viervoeter tijdens de hele zwangerschap bij je te hebben. De huisdieren dragen gezonde bacteriën over, is het idee, die zijn terug te vinden in de darmpjes van pasgeborenen. Van daaruit verkleinen de microben de kans op allergieën, astma en obesitas, aldus het Canadese onderzoek.

LEES OOK: 10 x zwangerschap aankondiging met een huisdier in de hoofdrol

Stevig bewijs ontbreekt

Dit advies werd rijkelijk gedeeld en door verschillende media overgekomen. Maar nog belangrijker: klopt het? De Volkskrant zocht het uit. Conlcusie: ‘Dat huisdieren pasgeborenen een fitte start geven, is in principe mogelijk, maar blijft voorlopig niet meer dan een interessante speculatie. Stevig bewijs ontbreekt.’

Dat stevige bewijs zat ‘m in de resultaten van het onderzoek. Er is namelijk alléén naar de darmflora van de baby’s gekeken. En hoewel ze daarmee globaal konden aanwijzen welke darmbacteriefamilies bij huisdierbaby’s vaker aanwezig waren, bleek het moeilijk daaraan onweerlegbare conclusies te verbinden, aldus de Volkskrant.

Daarom zijn we erg benieuwd: laten jullie je baby opgroeien met een huisdier? En zo ja, welk huisdier? Laat het ons weten in de comments op Facebook.

Stelling van vorige week gemist? Stelling: Een bevalling hoort niet op het internet

VolkskrantHuffington Post

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stelling: het is belangrijk dat een baby opgroeit met huisdieren
Sluiten