Baby met koliek? Dit kan helpen!

Een ontroostbare baby. En dan meestal tussen zes uur s’avonds en middernacht, op uitgerekend het moment dat jij ook wel toe bent aan een zacht bed en wat nachtrust. Is het ook nog zo dat de huilbuien van je kleintje ongeveer drie uur duren, drie keer per week voorkomen voor een periode van zes weken, dan kan het nog weleens zo zijn dat je kindje koliek heeft. Dit zijn acht dingen die kunnen helpen als je baby koliek heeft.

Wat is koliek? 

Koliek wordt bij baby’s ook wel drie-maandskoliek genoemd, want het komt vaak bij baby’s van rond de drie maanden voor. Je herkent het aan het feit dat je baby zijn beentjes optrekt en veel huilt, vanwege krampjes van  de darmen.

Inbakeren

Inbakeren is heel erg fijn voor een baby, omdat het je kindje herinnert aan zijn tijd in de baarmoeder. Een fijn en veilig gevoel dus. Misschien helpt dit om de baby makkelijker content te krijgen en misschien zelf ook eindelijk in slaap te vallen.

Geef je borstvoeding?

Probeer dan te kijken of het aanpassen van je dieet helpt. Blijft uit de buurt van melkproducten, cafeïne, uien, kool en andere mogelijke irriterende voeding in je dieet. 

Geef je flesvoeding?

Neem dan contact op met je kinderarts om de mogelijkheden te bespreken. Als de koliek voeding-gerelateerd is, kan je misschien overstappen naar een ander merk flesvoeding.

Geef je baby niet te veel voeding

Dit kan er namelijk ook voor zorgen dat je baby zich oncomfortabel voelt. Wacht tenminste twee tot twee en een half uur voordat je opnieuw voeding aan je kindje geeft.

Kalmerende geluidjes

Probeer rustgevende geluiden om je baby rustig te krijgen als het last heeft van koliek. Er zijn onwijs veel apps die je kan uitproberen en zelfs speciale witte ruis-apparaten te koop.

Beentjes trappelen

Als gas een probleem is bij je baby’tje kan trappelen met de beentjes helpen. Dit helpt met het loslaten van het gas.

Vraag om hulp

Last but certainly not least: vraag hulp! Allereerst bij je kinderarts maar ook aan je partner, familie en vrienden. Als je even door de bomen het bos niet meer ziet, neem dan een break en laat je partner het even overnemen.

 

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5, 6th Edition (Copyright © 2015 American Academy of Pediatrics)

Reageer op artikel:
Baby met koliek? Dit kan helpen!
Sluiten