De baby 13 jul 2017 Susan Dalstra

Dit is de reden waarom je een baby altijd links vast zou moeten houden

Manoeuvreer jij altijd zonder na te denken je baby richting linkerkant? Welkom bij de club: maar liefst 85% van de vrouwen doet dat. En dat is goed nieuws. 

Dat zoveel vrouwen hun kind het liefst aan de linkerkant tegen zich aan klemmen, is geen toeval. Het is ook niet alleen maar praktisch omdat je zo je rechterhand vrij hebt om een boterham te smeren of het haar van je andere kind te fatsoeneren. Mensen blijken namelijk voorgeprogrammeerd hun kind aan de linkerkant te dragen om hun baby veilig te houden.

Hechtere band

Onderzoekers van de universiteit in Sint Petersburg noemen dit een ‘linker-voorkeur’ en er is een heel belangrijke reden waarom deze voorkeur bestaat. Je kind aan de linkerkant dragen zorgt blijkbaar voor een hechtere band. Dat komt doordat je rechter hersenhelft informatie verwerkt die gelinkt is aan emoties en gezichtsuitdrukkingen. Met je kind op je linkerheup ben je beter in staat het te ‘lezen’ en dus te reageren op waar het behoefte aan heeft.

LEES OOK: Handig! Moeder laat zien hoe je het best een autostoeltje kunt dragen

Dieren

En grappig weetje: dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Van kangoeroe’s tot walrussen en orka’s; ze doen het allemaal. De volgende keer dat je je baby naar de rechterkant wil overhevelen, moet je dat misschien nog even heroverwegen. De emotionele band met je baby zal uiteindelijk sterker zijn wanneer je links aanhoudt.

Worstelt je baby met slaapproblemen? Dit kun je eraan doen.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Reader's Digest

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom je een baby altijd links vast zou moeten houden
Sluiten